22. aprīlī Ventspilī bija aktīva talkas diena, pulcējot ventspilniekus un pilsētas viesus gan tradicionālā koku stādīšanas talkā, gan arī Lielajā talkā 2023, ieguldot vērienīgu darbu savas apkārtnes sakopšanā un apzaļumošanā.

Rūpējoties par sakoptu, tīru un skaistu pilsētvidi, Tilta un Reņķa dārzos norisinājās tradicionālā koku stādīšanas talka, kuras laikā pilsētas zaļā ainava tika papildināta ar 47 jauniem kokaugiem. Tilta dārzā tika iestādīti 26 dažādi kokaugi, kā krūmi, ābeles, kļavas un arī eksotiskāki kokaugi, kā burvjulazdas, korintes un amūras mākijas, bet Reņķa dārzā darbīgie talkotāji iestādīja 21 Balto vītolu šķirni “Salix alba “Sericea””.
Pēc koku stādīšanas talkas dabas draugi tika aicināti piedalīties Lielajā talkā 2023, lai kopīgiem spēkiem sakoptu pilsētas zaļo apkārtni – pamežus, piejūras zonu un parkus. Ventspils

Komunālā pārvalde aicināja komandas iepriekš pieteikt talkas vietu, lai varētu saņemt bezmaksas maisus, tādēļ tika saņemti vairāki pieteikumi no:
    • Ventspils 5. pamatskolas, kur klases audzēkņi kopā ar audzinātājām sakopa Pārventas meža masīvu pie jūras;
    • SIA “Kondaika” darbiniekiem, kas talkoja Staldzenes mežā pie jūras;
    • kā arī individuāliem dalībniekiem un komandām, kas talkoja Krievlaukos, mežā aiz slēpošanas kalna “Lemberga hūte”, mežā pie Būšnieku ezera, Dampeļos pie Ventas, kā arī atsevišķās meža takās gan Pārventā, gan pilsētā.

Ventspils pašvaldība pateicas ikvienam talkotājam – gan tiem, kuri nesavtīgi ieguldīja savu brīvo laiku pilsētvides sakopšanā, gan arī tiem, kuri talkoja savos privātīpašumos, tādējādi veidojot savu apkārtni skaistāku un dabai draudzīgāku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: