Ventspils Lielā laukuma labiekārtojums un tā galvenais akcents - strūklaka “Fregate “Valzivs”” ieguvusi sudraba godalgu Amerikas Industirālā Dizaina Savienības konkursā IDEA – 2017, kas ir viena no pasaules prestižākajām dizaina skatēm. Balva saņemta nominācijā “ENVIRONMENT” (vide, apkārtne).

IDSA 2017 konkurss šogad notika jau 37. reizi un tajā tika iesniegti simtiem dizaina darbu pieteikumu 15 nominācijās no 54 valstīm sešos kontinentos. IDSA direktors John Barratt atzīmēja, ka konkursā ir pārstāvēta visa pasaule un vērtēšanas kritēriju līmenis ir visaugstākais, tāpēc saņemt balvu tik prestižā sacensībā ir neiedomājams un neticams sasniegums.

Visās 15 nominācijās kopā tika pasniegtas 25 zelta un 52 sudraba godalgas.

Nominācijā “ENVIRONMENT” tika piešķirtas 6 godalgas:

Viena zelta – Korejas dizaineriem, divas sudraba – Latvijai (Ventspils) un dizaina kompānijai no ASV, kā arī trīs bronzas godalgas dizaineriem no Ķīnas.

Strūklaka “Fregate “Valzivs”” atzinīgi novērtēta gan Latvijā, gan ārpus tās jau iepriekš un ieguvusi godalgotas vietas - Zelta godalgu Starptautiskā konkursā Itālijā “A`DESIGN AWARD”, nominācijā “Ainava un Dārzu dizains”; 1. vietu konkursā „Gada labākā būve Latvijā 2016” nominācijā “Ainava”; Gada balvu konkursa “Gada labākā būve Latvijā 2016” kategorijas “Vides dizains” apakškategorijā “Vides labiekārtojuma objekti”; Tehnoloģiju un dizaina inovācijas balvu konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2016”; sudraba godalgu konkursa “Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017” kategorijā “Ainavu arhitektūra, vides labiekārtojums, vides objekti”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: