Ņemot vērā klimatiskos laika apstākļus, Ventspils pilsētas p/i “Komunālā pārvalde” lūdz individuālo dzīvojamo māju īpašniekus, kuru pieguļošajā teritorijā atrodas meliorācijas grāvji, pievērst pastiprinātu uzmanību to tīrībai.

Rudens atnācis ar spēcīgām lietavām un piemājas meliorācijas grāvjos ūdens uzkrājas aizvien vairāk un vairāk. Daudzu iedzīvotāju piemājas teritorijās tieši pie žogiem aug ābeles un citi koki, kuru lapas un augļi laika apstākļu ietekmē birst tieši grāvja teknē, veidojot sablīvējumus un neļaujot ūdenim brīvi tecēt. Lai nodrošinātu grāvī optimālu ūdens caurplūdi, iedzīvotāji tiek uzrunāti veikt īpašumu pieguļošo grāvju tekņu attīrīšanu no lapām un āboliem.

Ventspils individuālo dzīvojamo māju īpašnieki aicināti cienīt savus kaimiņus un rūpīgi sekot līdzi piemājas grāvju stāvoklim, ievērot Ventspils pilsētas saistošajos noteikumos Nr. 7 „Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi” prasības par īpašumam pieguļošo meliorācijas sistēmu uzturēšanu, lai netīrītie grāvji nenestu pārsteigumus ne sev, ne citiem.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -4
    Vigil 12.10.2017, 18:03:12

    Pareiz ir, vajag pasiem ari kko darit.

  • -4
    defauIt 12.10.2017, 22:19:50

    Kāpēc man tas būtu jādara? Man par to kāds maksā? Man kāds kompensē, ka vasarā laužu savu mašīnu, lai nopļautu pašvaldības grāvjus, tērēju degvielu, elektrību?

  • -4
    Novadnieks 13.10.2017, 05:23:27

    Ejiet takš jūs visi,no tās kom.pārvaldes galīgi ellē.Jūsu nekaunība ir neizmērojama.Nepietiek,ka jau tā ir ar likumu noteikts,ka uz pašvaldības zemes man ir jātīra sniegs?Vai jums istabas nevajag izmazgāt,vai apenes?Pieceļiet savas parazītiskās pakaļas no krēsliem kabinetos un ejiet vienreiz strādāt.Šitās idejas par klaušu uzspiešanu ,jums var atspēlēties ar lielu mīnuszīmi.

  • 0
    Jānis Parastais 13.10.2017, 11:26:15

    Šo piegulošo teritoriju apsaimniekošanu sen jau vajadzēja veikt centralizēti. Tas būtu daudz efektīvāk un kvalitatīvāk. Cits jautājums ir , kas par to maksās ,bet tas ir risināms.

  • 0
    Sarkanais 09.10.2018, 11:32:19

    Pirms pašvaldību vēlēšanās šo jautājumu vajadzēs pacelt. Piemājas esošās pašvaldības teritorijas uzturēšana - sniega tīrīšana, lapu vākšana, krāvēju tīrīšana, pļaušana. Kādam tā teritorijā ir daudz. Citiem nav. Jābūt kādām atlaidēm!

  • 0
    ^^—^^ 10.10.2018, 08:52:40

    Vai tiešām šeit komentējošie domā, ka Ventspils ir vienīgā pilsēta, kurā īpašuma apsaimniekotājam ir jārūpējas par pieguļošo teritoriju? Tā ir gandrīz visā, ja ne visā Latvijā. Nevajag izcelt atkal Ventspili kā ļoti īpašu. Mums ir citas jomas, lietas, kurās varam kurnēt vairāk. :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: