Rūpējoties par tīru un sakoptu pilsētu, jau vairākus gadus pēc kārtas p/i Komunālā pārvalde no 1. oktobra pilsētas iedzīvotājiem organizē lapu savākšanas akciju un piedāvā no savām privātām teritorijām bez maksas nodot maisos savāktās koku lapas.

Lapu savākšanas akcija tiek rīkota no 1. oktobra līdz 15. novembrim un tās laikā iedzīvotājiem ir iespēja sagrābtās un maisos saliktās koku lapas pieteikt izvešanai.

No savām privātajām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas iedzīvotājiem jāpiesaka izvešanai, zvanot p/i Komunālā pārvalde pa tālr. 636 24269 vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv, norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti.

Pēc informācijas saņemšanas, 2 darba dienu laikā maisi ar lapām tiks aizvesti, iztukšoti un tukšie maisi tiks nogādāti atpakaļ.

Lapu maisos nedrīkst atrasties zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas paredzētas izmantot kompostam.

Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas, savukārt juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar pašvaldības SIA Ventspils Labiekārtošanas kombināts vai kādu citu firmu.

Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju, kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās, kaisīšanai. Uz katru šādu īpašumu ir paredzēts piegādāt ap 100 kg smilts un sāls maisījuma.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Novadnieks 02.10.2017, 11:28:30

    Vai tad nevar tās lapas nolikt apkārt kokiem un krūmiem,lai būtu dabisks mēslojums?Un tā katru gadu.
    Kur pie teikšanas kantoru žurkas ar augstākām izglītībām,tur "šaize" vien ir.Pārsmieties,kaut kādu aplamu ampelēšanos vēl nosaukuši par akciju.

  • 0
    arcus 06.10.2017, 09:19:21

    Viss ir pārāk vienkārši- ja cilvēks grib, tad var lapas atstāt zem kokiem, bērt matračos, kaltēt tējai, bērt pāri žogam kaimiņa pusē, bet ja negrib, tad var nodot. Par izvēli to sauc un tas ir labi, ka tāda ir! Pat šādā jautājumā redzi tikai slikto un neko citu. Atvaino, bet tev jāārstējas.

  • 0
    Nif nifs 02.10.2017, 13:48:03

    Jā, man arī žēl to koku, atņem tiem dabīgās barības vielas. Vispār nesaprotu, kā var augt, piemēram, tie bērziņi pie tehnikuma, iemūrēti laukuma vidū. Vai kastaņa pie 4 vsk - kopš apklāta apakša un apbērta ar šķembām, mocās sausumā puskaltusi. Drausmīgi.

  • -4
    Novadnieks 02.10.2017, 14:03:36

    Pamēģini to ieskaidrot tiem tupakiem,kuri sevi uzskata par pareiziem visu lietu kārtotājiem.
    Visās jomās,kur notiek kaitniecība vai tiek pieņemti idiotiski lēmumi (pat noziedzīgi),visur par galveniem vaininiekiem var uzskatīt ,tagad neatkarības laikā augstākās izglītības ieguvušos.Lai vells parauj to PSRS politisko iekārtu,bet izglītība cilvēkiem toreiz bija līmenī.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 05.10.2017, 15:45:02

    Skaidrojam, ka lapu savākšanas akcija ir tikai pretimnākšana pilsētas iedzīvotājiem, jo daudzu individuālo māju pieguļošajās teritorijās ir koki ar lielu lapotni, no kuriem savāktais lapu daudzums iedzīvotājiem sagādā problēmas.

    Kritušo lapu aplikšana ap kokiem dos mazu labumu, lai lapas būtu kā mēslojums, ko estētiski un derīgi būtu iespējams lietot augsnes mēslošanai, lapas sākumā jākompostē, vai speciāli jāiestrādā zemē. Vecās rudens lapas bagātina augsni ar tai nepieciešamajām barības vielām (fosforu un kāliju, uzlabo tās mikrofloru, palielina ūdens ietilpību un uzlabo augsnes struktūru, lapu un nopļautas zāles maisījums bagātina mauriņa augsni ar oglekli un slāpekli)

    Pieejami dažādi veidi kā iedzīvotāji savā teritorijā lapas var pārvērst vērtīgā mēslojumā, plašajās interneta dzīlēs iespējams atrast dažādus veidus kā izgatavot lapu humusu, vai mēslot mauriņu, kā mēslot dobes pirms augu stādīšanas zemē, vai arī lapas var pasargāt augus no nosalšanas ziemas laikā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: