Šonedēļ pilnībā pabeigti būvdarbi, programmas “Mazuļiem draudzīga pilsēta” ierosinātā gājēju ietves pārbūve Kuldīgas ielas posmā no Raiņa ielas līdz ēkai Kuldīgas ielā 25A, kur šajā posmā tika izbūvēti četri pandusi vides pieejamības nodrošināšanai un ietves pielāgošanai vecākiem ar ratiņiem.

Pērn uzsāktās programmas „Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” ietvaros uzklausot iedzīvotāju ieteikumus pilsētvides pielāgošanai, tika saņemti dažādi ierosinājumi, kā padarīt pilsētu ērtu vecākiem, kuri mazuļus vēl vizina ratiņos. Apkopojot vecāku ierosinājumus, jau pagājušā gadā tika uzsākta virkne uzlabojumu vides pielāgošanai pilsētā - ietvju apmaļu pazemināšana līdz nulles līmenim, pie visām Valsts iestādēm tika uzstādīti pandusi, tika pagarinātas pludmales laipas līdz jūrai, ieklāti triecienabsorbējošie segumi zem rotaļu iekārtām un šā gada vasarā tika uzsākta gājēju ietves pārbūve Kuldīgas ielā gar ēku Nr. 23.

Vienlaicīgi ar četru pandusu izveidi būvdarbu laikā pie ēkas Kuldīgas ielā Nr. 23 trīs posmos tika pilnībā no jauna izbūvētas kāpnes, kā arī Raiņa ielas posmā no jauna tika veidota ēkas atbalsta siena. Jaunie pandusi izvietoti Kuldīgas ielā – nobrauktuvē pie a/s “Swedbank” ēkas, pretī SIA “Narvesen Baltija” preses kioskam, kā arī pretī veikalam “Drogas” Raiņa ielas krustojumā, kur tika izveidoti divi pandusi ar 5 % slīpumu nobrauktuvē, lai ērti pārvietotos gan Raiņa ielas, gan Kuldīgas ielas virzienā.

Vides pieejamībai pandusu izveide veikta, vadoties pēc Latvijas vides pieejamības noteiktajiem standartiem, gar pandusu malām uzstādot atbalsta margas, kas paredz ērtu pārvietošanos visām personām ar kustību traucējumiem, senioriem un māmiņām ar ratiņiem. Tāpat uz pandusa uzbraucamās daļas pirms un pēc līmeņa maiņas izveidotas taktilās joslas.

Lai pilnībā nodrošinātu vides pieejamību šajā Kuldīgas ielas posmā, veicot pandusu izbūvi, vienlaicīgi tika pazeminātas apmales abās pārejās Kuldīgas un Ganību ielās, pie SIA “Narvesen Baltija” preses kioska, bet nākamie apmaļu pazemināšanas darbi plānoti Raiņa, Kuldīgas un Kārļa ielas krustojumā.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -3
    i 25.09.2017, 17:59:45

    Prieks par padarīto darbu.
    Prieks, ka Ventspilī ir jaunās māmiņas priekš kurām šis viss tika būvēts ;)

  • -3
    karlito 25.09.2017, 18:49:04

    Jā..nu protams..viss mazuļiem..invalīdu stāvvietas arī dažviet novāktas,lai varētu tur noparkoties ģimenes ar bērniem...

  • -5
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 26.09.2017, 10:14:59

    Lūdzu norādiet konkrētu invalīdiem paredzēto autostāvvietu, kura tika aizstāta ar ģimenes autostāvvietu.

  • -2
    TK 25.09.2017, 19:24:26

    Nākamo, lūdzu, tiltu pāri Ventai, kas paredzēts tikai vecākiem ar ratiņiem.

  • -1
    asd. 25.09.2017, 20:53:08

    Nu,priekš nespējniekiem šī pārbūve noderīga.
    Ar bērnu ratiņiem gan varēja tikt augšā arī pirms tam.Vienīgi tās mammeles tādas pašvakas mūsdienās tapušas,ka negrib drusku piepūlēties un tos jaunmodīgos ratus uzvilkt atpakaļgaitā....

  • -7
    Ena 25.09.2017, 21:35:24

    Tas gan jauki, un noderēs ne tikai māmiņām ar bērnu ratiņiem, bet arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem ratiņkrēslos.
    Skumji, ka tik daudz (procentuāli no komentētāju skaita) skauģu un nelabvēļu ļoti nepieciešamai, atbalstāmai, civilizētai pilsētvides uzlabošanai.

  • -6
    keda 26.09.2017, 09:05:51

    Vājprāts 4 no 5 komentāriem... Tiešām tas naids pret visu, kas notiek Ventspilī, ir tik liels, ka smadzenes sagājušas pilnīgā putrā?

  • -2
    Nif nifs 26.09.2017, 10:28:20

    Man patīk, kā tas stūris uztaisīts. Īpaši uz poliklīnikas pusi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: