Ik gadu jūnijā ventspilnieki tiek aicināti pieteikt dalību konkursā Pilsētas rota, kurā žūrija izvērtē sakoptākās, interesantākās un skaistākās piemājas teritorijas Ventspilī, bet labākie tiek paziņoti un apbalvoti pilsētas svētkos uz Galvenās svētku skatuves Ostas ielas promenādē.

Pirmo vietu šoreiz ieguva Sprudzānu ģimene no Amulas ielas 6. Sprudzānu ģimene balvā saņēma Ventspils domes atzinības rakstu un pie mājas sienas stiprināmu plāksnīti ar apliecinājumu par skaistāko dārzu 2017. gadā un dārzā noderīgu palīgu – BOSCH akumulatora zāles pļāvēju –, kā arī dāvanā no Ventspils pilsētas – hibrīdās peonijas Bartzella stādu.

Otrā vieta Govoru ģimenei no Ganību ielas 25. Govoru ģimenei arī dārzam noderīga balva – BOSCH akumulatora krūmu šķēru komplekts un Ventspils pilsētas dāvāts hibrīdās peonijas stāds.

Trešā vieta Cīruļu ģimenei Bebru ielā 2. Cīruļu ģimene dāvanā saņēma BOSCH akumulatora dārza zāģi, kā arī dzeltenu hibrīdās peonijas Bartzella stādu.

Šogad konkursa žūrijas komisiju pārstāvēja deviņu dažādu nozaru eksperti. Žūrija vērtēja gan pašu vai kaimiņu pieteiktos dārzus, gan arī apskatīja piemājas teritorijas abos pilsētas krastos “skatā no malas”, vērtējot individuālo dzīvojamo māju teritoriju sakoptību, dārza zonējumu un tā iederību arhitektoniskajā un ainaviskajā vidē, augu sortimentu, mājas priekšpagalma izteiksmīgumu, nožogojumu un vārtus, karoga un numura zīmes eksponējumu, vides objektus un dārza kopskatu.

Pavisam kopā tika noteikti 80 labākie dārzi, kuri saņēma arī īpašas pateicības kartītes no Ventspils pašvaldības par ieguldījumu daudzveidīgas un sakoptas pilsētvides veidošanā. Desmit pašu pievilcīgāko pilsētas dārzu īpašnieki iegūs tiesības no viena īpašuma divām personām, bet pārējie 70 no viena īpašuma vienai personai doties apmaksātā vienas dienas ekskursijā, kura tiks rīkota 19. augustā maršrutā Ventspils – Amatciems – Cēsis – Ventspils.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Nah Nahs. 08.08.2017, 14:02:08

    Pirmā vieta,protams,profesionālai dārzkopei un ainavu tehniķei!(http://www.galantus.lv/lv/kontakti)
    Vai korekti šādos konkursos piedalīties šādiem profesionāļiem?

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 09.08.2017, 11:02:00

    Skaidrojam, ka konkursā "Pilsētas rota" savu dalību var pieteikt jebkurš iedzīvotājs, kura privātmājas dārzs atbilst konkursa nolikumam un pēc žūrijas kritērijiem tiek vērtēts dārza ainaviskais iekārtojums.

    Aicinām nākamgad izmantot iespēju un piedalīties konkursā arī Jums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: