Šonedēļ pilsētā tiks uzsākti ikgadējie koku vainagu formēšanas darbi - “Liepu sienu” veidošana. Liepu vainagi tiks formēti 6 m augstumā taisnā un kubveida formā, izmantojot motorizētās dzīvžoga šķēres un pacēlāju.

“Liepu sienas” koku vainagu formēšana tiks veikta 6 vietās, pavisam 280 liepām - Liepu laukumā ( Peldu iela - Sinagogas iela) 20 liepām un Bērzu, Zvaigžņu, Kuldīgas ielu skvērā 20 liepām tiks veikta koku vainagu veidošana kuba formā, Kuldīgas ielā (Lielais prospekts - Bērzu iela) 192 liepām un Lielajā prospektā (Kuldīgas iela-Ganību iela) 8 liepām tiks veikta vainagu formēšana, veidojot taisnu formu, bet Sporta ielā formēšana, veidojot taisnu formu, tiks veikta 40 liepām.

Liepu kopšanas darbus veic SIA “Galantus” un tie paredzēti veikt līdz 28. jūlijam.

Liepu sienas tiek veidotas saskaņā ar ideju - tiek cirpti un formēti kuplie liepu vainagi, lai ielas iegūtu savdabīgu, koptu un perspektīvu skatu.

Ielu malās esošajās ietvēs virs gājēju celiņiem veidotā aleja ieguvusi zaļas, blīvi veidotas arkas, kas, liepu cērpot, radījušas papilus atvases un cieši sakļauj lapotni virs galvas. Šis ir lielisks piemērs, kā iegūt akcentus pilsētas zaļajā rotā un padarīt pilsētu sakoptāku, interesantāku un pievilcīgāku.

Pilsētas apstādījumiem ir būtiska loma pilsētas klimata uzlabošanā, pilsētas koku daudzums un dažādība nozīmē ne vien skaistu un sakoptu, bet arī veselīgu vidi – koki atveseļo gaisu pilsētā, pasargā to no vēja, putekļiem, trokšņiem, regulē temperatūras režīmu un gaisa mitrumu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    asd. 18.07.2017, 17:41:28

    Kas par daudz,tas par skādi!
    Viena lieta ir apzāģēt kokus tikdaudz,lai netraucē braucējiem pārredzēt brauktuvi,bet tāda apcirpšana ir stipri samākslota.Laikam kārtējais aizguvums no ārzemniekiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: