Ventspils muzejs sadarbībā ar Ventspils un Dundagas novadu pašvaldībām īstenos 5,3 miljonus eiro vērtu projektu, kas paredz saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgus kultūras un dabas mantojuma objektus Ziemeļkurzemē, informēja Ventspils pilsētas dome.

Projekts paredz Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja attīstību, Dundagas pils pārbūvi, Jūrkalnes Svētā Jāzepa Romas katoļu baznīcas ēkas atjaunošanu u.c. aktivitātes.

Ventspils Piejūras muzejā tiks izbūvēta multifunkcionāla ēka, izveidojot mūsdienu prasībām atbilstošus apstākļus muzeja kolekcijām un vienlaikus radot modernas izglītojošas un izklaidējošas iespējas muzeja apmeklētājiem. Tāpat paredzēts veikt Dundagas pils pārbūvi, pielāgojot to amata prasmju popularizēšanai un ekspozīciju izvietošanai. Tiks atjaunota Jūrkalnes Svētā Jāzepa Romas katoļu baznīcas ēka, labiekārtojot arī pieguļošo teritoriju.

Projekts paredz arī Jūrkalnes Dabas un atpūtas parka infrastruktūras izveidi, veicinot suitu kultūrtelpas saglabāšanos.

Ventspilī plānota gājēju un veloceliņu izbūve dienvidrietumu rajonā, nodrošinot piekļuvi Eiropas nozīmes aizsargājamai dabas teritorijai – pelēkajai kāpai. Tāpat Ventspilī tiks veikta gājēju un velosipēdistu celiņa izbūve, pagarinot veloceliņu gar Būšnieku ezeru. Tiks izbūvēts trošu tilts pār Irbes upi, uzlabojot lībiešu krasta dzīves un kultūras telpas, kā arī piejūras nozīmīgu aizsargājamo dabas zonu sasniedzamību. Kolkā tiks veikta ēkas "Pastnieki" aprīkošana, veicinot lībiešu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu, attīstīšanu un pieejamību.

Informācija par šiem tūrisma apskates objektiem tiks iekļauta kopējā Ventspils pilsētas, Kurzemes un Latvijas kultūras tūrisma pakalpojumu piedāvājumā, popularizējot tos dažādās interneta vietnēs.

Projektu "Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana, eksponēšana un tūrisma piedāvājuma attīstība" īstenos Ventspils muzejs sadarbībā ar Ventspils novada pašvaldību, Jūrkalnes Romas katoļu draudzi un Dundagas novada pašvaldību. Projekta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgus kultūras un dabas mantojuma objektus Ziemeļkurzemē, vienlaikus radot priekšnoteikumus tūrisma plūsmas pieaugumam.

Projektu plānots realizēt līdz 2020.gadam.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -3
    Opaps 28.06.2017, 16:28:59

    Beidzot tiks atjaunota Dundagas pils. Man ļoti ptīk šī pils.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: