Ventspils pludmalē jau 19. reizi tika pacelts Zilais karogs - pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū.

Zilā karoga pacelšanas svētkos ar trikiem un citiem brīnumiem uzstājās burvju mākslinieks, iluzionists Toms Felkers. Bērnu priekam darbojās radošās laboratorijas.

Ar svētku uzrunu piedalījās Ventspils pilsētas domes, Vides izglītības fonda, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji.

„Zilā karoga” programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem, no kuriem būtiskākie ir ūdens kvalitāte, vides informācija un izglītība, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī pludmales drošība un serviss. Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kura ieguva šādu statusu.

Šogad Zilā karoga pacelšanas  svētkos jau trešo gadu pasniedza arī ikgadējo Ventspils pilsētas domes gada atzinība vides jomā. Tā iedibināta ar mērķi veicināt vides kvalitātes uzlabošanu, videi draudzīgu uzņēmējdarbību un videi draudzīgas uzņēmējdarbības tēla veidošanu. Uzņēmumu pieteikumus vērtēja īpaši šim konkursam izveidota  žūrijas komisija, kurā darbojās augstskolu pārstāvji,

Ventspils brīvostas un Ventspils pilsētas domes pārstāvji, Ventspils Ekoskolu un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Žūrijas komisiju vadīja biedrības „Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” vadītāja Dace Helmane. Balvu „Videi draudzīgākais uzņēmums” saņems komersants, kurš pēc  žūrijas vērtējuma saņēmis lielāko punktu skaitu. 

Konkursam šogad pieteicās 11 piesārņojošās darbības veicēji, kuriem ir izsniegtas Valsts Vides dienesta atļaujas B kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai vai C kategorijas apliecinājumi. Pagājušajā gadā Ventspils pilsētas domes gada atzinību vides jomā saņēma pašvaldības SIA “Ventspils Siltums” un   pašvaldības SIA ”Ventspils Reiss”, savukārt veicināšanas balvas – pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”, SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” , SIA ”Ventamonjaks” un SIA ”Volvo Truck Latvia”.

Šogad Atzinību un balvu saņem SIA “Ventamonjaks Serviss” kā videi draudzīgākais B kategorijas uzņēmums un pašvaldības SIA „Ventspils Reiss” kā videi draudzīgākais C kategorijas uzņēmums (jau otro gadu pēc kārtas) . Savukārt veicināšanas balvu saņem pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas  kombināts”, pašvaldības SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”, pašvaldības SIA ”Ventspils Siltums” un SIA ”Ventamonjaks”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: