Centrālā finanšu un līgumu aģentūra apstiprinājusi projektu „Dabas lieguma “Būšnieku ezera krasts” infrastruktūras pilnveidošana'', paredzot veloceliņa izbūves turpināšanu un gājēju laipas būvniecību gar Būšnieku ezeru Ventspilī.

Projekta ietvaros tiks izbūvēts gājēju un veloceliņš gar ezera dienvidu galu no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai, ap 2.5 km garumā, tādējādi turpinot jau 2016. gadā aizsākto darbu pie veloceliņa labiekārtošanas apkārt Būšnieku ezeram, kad tika labiekārtots esošais meža celiņš aptuveni 3 km garumā no ezera peldvietas līdz laivu bāzei.

Pēc projekta realizācijas 2017. gadā pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem būs iespēja mērot velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram.

Izbūvējot veloceliņu esošā meža celiņa vietā, kur gar ezera krastu iet vēsturiska taka, kas gadu gaitā ir aizaugusi, tiks saudzēta daba šajā Būšnieku ezera krasta aizsargājamajā teritorijā, kas atrodas Staldzenē, Nature 2000 Eiropas Savienības nozīmes dabas lieguma zonā.

Papildus veloceliņiem tiks izveidota 170 metrus gara gājēju laipa ezera krasta purvainajā apvidū ar skatu platformām, lai vērotu putnus šajā apvidū, tādējādi piesaistot gan aktīvās atpūtas piekritējus, gan ornitologus, kuriem būs iespēja vērot ezera krastu iecienījušos aizsargājamo putnu sugu pārstāvjus.

Jāatzīmē, ka veicot ornitoloģiskos pētījumus, izstrādājot Dabas aizsardzības plānu dabas liegumam “Būšnieku ezera krasts”, Būšnieku ezerā un tā apkārtnē novērotas Latvijas rietumu piekrastei raksturīgās putnu sugas. Konstatēts, ka putnu sugu daudzveidības un skaita ziņā Būšnieku ezers ir ievērojami bagātāks nekā citi ezeri Ziemeļrietumu Kurzemē. Ezerā novērotas ap 34 putnu sugām, kuras ligzdošanas laikā koncentrējas Būšnieku ezera DR galā.

Šobrīd uzsākta projekta izstrāde un tiks gatavots iepirkums, lai ar 30. jūniju, kas ir noteiktais dabas lieguma putnu ligzdošanas laika beigām, tiktu uzsākta aktīva būvniecība.

 

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    reku 22.05.2017, 17:27:52

    "Izbūvējot veloceliņu esošā meža celiņa vietā, kur gar ezera krastu iet vēsturiska taka, kas gadu gaitā ir aizaugusi, tiks saudzēta daba..."

    Nedomāju gan.Ne jau ar ķerrām un lāpstām tie izbūves darbi notiks,vienalga kaut kādu techniku izmantos.Un dabai par labu tas nenāks.
    Jācer vismaz,ka celiņš nebūs tāds,lai pa to varētu pārvietoties ar vieglajiem automobiļiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: