PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” sadarbībā ar AS “Latvijas Zaļais punkts” no marta līdz maijam aicināja Ventspils vispārizglītojošo skolu 1.-12. klašu skolēnus piedalīties projekta konkursā “Zaļi darbi Latvijai!”.

Projekts norisinājās divās kārtās, kur pirmajā kārtā skolēni tika aicināti radošā veidā – zīmējumu vai video formā atspoguļot videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu un atkritumu šķirošanu. Kopumā tika saņemti 423 zīmējumi un 9 video. Speciāli šim konkursam izraudzīta žūrija izvēlējās 30 zīmējumu autorus. Tuvākajā laikā no apmēram 40 iesniegtajiem darbiem tiks veidots pārliekamais kalendārs 2018. gadam, kuru kā piemiņas dāvanu saņems zīmējumu autori un viņu skolotāji.

Izvērtējot visus iesniegtos darbus, uz konkursa 2.kārtu tika uzaicinātas aktīvākās skolas un klases, kuras sacentās Šķirošanas stafetē.

AS “Latvijas Zaļais punkts” bija parūpējies par daudzveidīgām un interesantām aktivitātēm, kuras ietvaros skolēni varēja pārbaudīt savas zināšanas un prasmes par atkritumu šķirošanu un apsaimniekošanu. Skolēniem bija gan jāmin krustvārdu mīklas, gan stafetes veidā jāsaliek konkrētās atkritumu kartiņas attiecīgajos konteineros, jāsaliek stikla dzīves cikls, kā arī jāsacenšas, kura komanda ātrāk saplacinās PET pudeles.

Apkopojot katras komandas rezultātus visos uzdevumos, tika apbalvotas tās komandas, kuras sasniedza vislabākos vērtējumus kādā no trim vecuma grupām:

  • Vecuma grupā no 1.- 3. klasei uzvarēja Ventspils 4. vidusskolas 1.A klase;

  • Vecuma grupā no 4.-6. klasei uzvarēja Ventspils 4. vidusskolas 6.A klase;

  • Vecuma grupā no 7.-12. klasei uzvarēja Ventspils 4. vidusskolas 11. klase un Ventspils 2. vidusskolas 11. klase.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: