Ik pavasari, iestājoties labvēlīgiem laika apstākļiem, Reņķa dārzā tiek veikti vides objektu atjaunošanas darbi.

Šobrīd būvuzņēmējs SIA “Tikem” veic vides objekta kamola atjaunošanas darbus, uztinot tam jaunu tauvu 2000 metru jeb 2 km garumā, kamols arī nomazgāts un notīrīts. Jau marta vidū tika uzsākti I. Bergas veidoto objektu restaurācija - veikti tīrīšanas un krāsošanas darbi lutauša zābakam un cepurei.

Reņķa dārzam ir izveidojies savs raksturs, visi uzstādītie vides objekti pilda divējādu funkciju - tie ir skulpturāli veidojumi, kas vienlaicīgi pieejami bērniem, un kalpo kā funkcionālas rotaļu iekārtas, pa kurām var kāpelēt, slidināties vai spēlēt paslēpes.

Aktīvākas atpūtas cienītājiem Reņķa dārzā ir izveidots celiņš sportošanai (skriešanai, nūjošanai u.c.) 1 km garumā, kā arī ierīkoti āra trenažieri vingrošanai brīvā dabā. Pēc aktīvas atpūtas parka apmeklētājiem ir iespēja piesēst uz atpūtas soliņiem un apskatīt Reņķa dārza dīķī peldošo strūklaku.

Vasaras sezonā Reņķa dārzs ir centrālā kultūras pasākumu norises vieta Ventspilī, kur regulāri notiek zaļumballes, vasaras koncerti un festivāli, kas ļauj pulcēt pat līdz 10 000 skatītāju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: