“Ventspils - mazulim draudzīga pilsēta” programmas ietvaros pilsētā turpinās betona apmaļu pazemināšana iebrauktuvju un krustojuma zonās.

Šogad apmales pazeminātas jau 27 vietās, kopējās veikto būvdarbu izmaksas sastādot 7618 EUR apmērā.

Šajā pavasarī apmaļu pazemināšanas būvdarbi veikti Stradiņa ielā 17 A; Lielā prospekta un Katoļu ielā pie skvēriņa; Kuldīgas ielā pazeminātas 11 betona apmales iebrauktuvju zonās posmā no Ģertrūdes ielas līdz Kārļa ielai; Jūras ielā pie Aleksandra ielas un vecā pasta; Pils - Ūdens ielu krustojumā; Ģertrūdes ielā pie Raiņa ielas un citur pilsētā.

Ņemot vērā kāda iedzīvotāja - velobraucēja ierosinājumu, veikti papildus pazemināšanas būvdarbi Lauku ielā pie iebrauktuves uz peldbaseinu, kā arī pēc kādas māmiņas lūguma apmales tiks pazeminātas Usmas ielā.

Pērn kopā pilsētā apmales pazeminātas 63 vietās, būvdarbu veiktās izmaksas sastādījušas ap 21 000 EUR.

Šis jau ir ceturtais gads, kad pastiprināta uzmanība pievērsta pilsētas ielu brauktuvju apmaļu pazemināšanai. Iepriekšējos gados bija pieļaujama betona apmaļu izbūve 4-6 cm un pat līdz 15 cm augstas betona apmales krustojumu, iebrauktuvju un pārejas zonās, bet šobrīd nobrauktuves tiek pārbūvētas vienā līmenī ar brauktuves segumu, kas dod iespēju brīvi pārvietoties ne tikai vecākiem ar bērnu ratiņiem, bet arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kuri izmanto ratiņkrēslus. Ērtības pilsētas ielās izbauda arī velobraucēji.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    benedic Deo et mente 16.05.2017, 21:48:13

    Ne tikai "mazulim draudzīgi", bet arī velosipēdisti ir diezgan pateicīgi par šo. Ir vēl daudz vietu, kur nepieciešams pazemināt, bet progress ir manāms!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: