Sākusies viena no aukstākajām maija nedēļām Latvijas vēsturē, brīdina sinoptiķi, un tikai nedēļas nogalē kļūs nedaudz siltāk.

Vairākās naktīs gaidāmi aukstuma rekordi. Izklīstot mākoņiem un norimstot vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1..-6 grādiem. Virs nulles gaisa temperatūra naktīs saglabāsies galvenokārt tikai zem mākoņiem, kā arī vietām jūras tuvumā. Zāles augstumā gaiss vietām atdzisīs līdz aptuveni -10 grādiem.

Gaidāmi plaši sala postījumi dārzos un laukos, apdraudēti būs arī augi neapkurinātās siltumnīcās.

Ne tikai naktis, bet arī dienas būs maijam neraksturīgi dzestras - no otrdienas līdz ceturtdienai gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies zem +10 grādiem, nedēļas nogalē tā var pakāpties līdz +17 grādiem.

Sagaidāms, ka līdz ceturtdienai veidosies gubu mākoņi, kas vietām, brīžiem daudzviet atnesīs nokrišņus - galvenokārt īslaicīgu sniegu un krusu.

Vējš kopumā nebūs stiprs, bet jārēķinās ar lielām vēja brāzmām gaisa temperatūras svārstību dēļ, nokrišņu mākoņiem mijoties ar sauli.

Caurmērā gaidāms zems gaisa mitrums, tādēļ pat īslaicīgu nokrišņu apstākļos mežos daudzviet saglabāsies paaugstināta ugunsbīstamība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: