Šonedēļ uzsākti ziedu skulptūru sagatavošanas darbi vasaras sezonai, pirmās pilsētā sapostas tika Pīļu un Zaķu ģimeņu skulptūras.

Abām ziedu skulptūrām izņemta un nomainīta augsne, bet Bērnu pilsētiņas ziedu skulptūrai “Pīļu ģimene” nomainīta arī laistīšanas sistēma. Pavisam drīz skulptūras tiks ietērptas koši krāsainos vasaras ziedu apģērbos un priecēs Ventspils pilsētas iedzīvotājus un viesus visu vasaru.

Šogad Zaķu ģimene tiks rotāta ar 2820 leduspuķēm, 320 samtenēm, 880 sedumiem un 120 krustainēm. Ziedu skulptūra tika atklāta 2011. gada 23. jūlijā, atzīmējot Ziedu dienu un pulcinot 34. Latvijas Puķu draugu saieta dalībniekus, un ir izvietota Piedzīvojumu parka un slēpošanas kalna "Lemberga hūte" tuvumā esošajā parkā.

“Pīļu ģimene” Bērnu pilsētiņā atklāta 2004. gadā, 4 gadus pēc bērnu parka “Bērnu pilsētiņa” izveides. Skulptūru figūru stādījumos ik gadu tiek izmantoti aptuveni 2 500 augi, to pakājē izvietotajā puķu dobē papildus iestādot ap 1500 vasaras puķes un vēl tikpat sīpolpuķes pavasara krāšņumam.

Jau no nākamās nedēļas visas pilsētas dobes tiks papildinātas ar 8590 pavasara puķēm – atraitnītēm, prīmulām, mārpuķītēm un neaizmirstulītēm. Īpaši krāšņa ziedēšana sagaidāma Lielajā laukumā, Jaunpilsētas laukumā, Rātslaukumā un Lielajā prospektā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: