Ventspils pilsētas dome nolēma noteikt vidi degradējošu un cilvēku drošību apdraudošu būvju statusu ēkām Augusta ielā 30, Brīvības ielā 49 un ēkai Kārļa ielā 4, Ventspilī.

Domes Būvniecības administratīvā inspekcija vizuāli apsekojot ēku Augusta ielā 30, kuras atrodas blīvi apdzīvotā Ventspils pilsētas privātmāju rajonā, konstatēja, ka dzīvojamai ēkai ir būtiski bojātas nesošās konstrukcijas, izveidojušās bīstamas plaisas fasādēs, ēkas fragmenti var atdalīties, jumta segums ir bojāts, lietusūdens novadsistēma nav saglabājusies, pie ēkas gala sienas nav savāktas atliekas no nojauktās piebūves, ēkas pagalma puses logi nav noslēgti, logu un durvju ailes nav aizdarītas, ieturot vienotu stilu. Savukārt saimniecības ēkai koka norobežojošās un nesošās konstrukcijas ir bojātas, vietām tās iztrūkst, jumta segums ir bojāts, lietusūdens novadsistēma nav saglabājusies.

Vizuāli apsekojot ēku Brīvības ielā 49, konstatēja, ka ēkas sienās ir izveidojušās plaisas, ķieģeļi vietām ir izdrupuši, fasādes ir apzīmētas, jumta segums ir bojāts, jumts ir apaudzis ar zālaugiem un kokiem, tādēļ Ēkas konstrukcijas ir pakļautas pastiprinātai atmosfēras iedarbībai. Ēkas logu un durvju ailes nav aizdarītas, ieturot vienotu stilu. Teritorija ap ēku nav norobežota, līdz ar ko ēka ir brīvi pieejama trešajām personām.

Domes Būvniecības administratīvā inspekcija vizuāli apsekojot ēku Kārļa ielā 4, kura atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa – Ventspils pilsētas vēsturiskā centra (Ventspils pilsētas centrālā daļa) teritorijā, konstatēja, ka ēkas fasādēs ir izveidojušās plaisas, ārsienu mūrī ķieģeļi vietām ir izdrupuši, vietām atsevišķi ķieģeļi ir atdalījušies, ēkas logu un durvju ailes nav aizdarītas, ieturot vienotu stilu, daļa ailu nav aizdarītas vispār, logu ailu stikla bloki vietām ir izsisti, bojāti, ēkas fasādes metāla elementi ir sarūsējuši, fasādes ir apzīmētas, kā arī jumta segums ir apaudzis ar zālaugiem.

BAI vairākkārt ir vērsusies pie ēku īpašniekiem ar aicinājumu sakārtot ēkas, tajā skaitā vairākas reizes ierosinājusi administratīvo lietvedību par ēku neuzturēšanu atbilstoši Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu Nr.7 “Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi” prasībām.

Vienlaikus ar vidi degradējošu un cilvēku drošību apdraudošu būvju statusa noteikšanu ēkām tiek piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likme 3 procentu apmērā, lai stimulētu ēku īpašnieku veikt ēku sakārtošanas darbus. Pēc Lēmumā minēto ēku bojājumu novēršanas, tās īpašniekam ir tiesības vērsties Domē ar lūgumu atcelt vidi degradējošu un cilvēku drošību apdraudošu būvju statusu ēkām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    asd. 27.04.2017, 19:44:15

    Nu,Brīvības 49 gan varēja atstāt mierā.Tā vieta diezgan nomaļa,neviens tai ēkai tieši garām nestaigā,lai varētu kas uz galvas uzkrist.
    Un cilvēki tur varētu brīvāk iemitināties,ja laiks tapis siltāks.
    Nez,kāpēc tik noraidoša attieksme pret "trešajām personām",kas varētu rast patvērumu šajās ēkās?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: