Lai sagatavotu Ventspils pludmali jaunajai peldsezonai, kas oficiāli sākas 15.maijā un ilgst līdz 15.septembrim, ir uzsākti pludmales labiekārtošanas darbi.

Darbu ietvaros ietilpst visu koka celiņu uzstādīšana pāri kāpu zonai, informācijas zīmju, atkritumu urnu, soliņu, pludmales dušu uzstādīšana, pārģērbšanās kabīņu labošana, dažādi krāsošanas darbi, uzstādīto rotaļu iekārtu labošana, smilšu līdzināšana, kā arī smiltīs iepūstā inventāra atrakšana. Tāpat tiks uzstādītas pērn uzstādītās un lielu popularitātei guvušās šūpoles, kas paredzētas vienlaicīgai izmantošanai gan pieaugušajam, gan mazulim.

Kā katru gadu, arī šopavasar pludmalē strādās smilšu sijātājs. Tā uzdevums ir izsijāt smilšu slāni 10 cm biezumā un savākt atkritumus. Savukārt sijājot savāktie oļi tiek izmantoti turpat pludmalē – aizpildot vēja izrautās bedres pie soliņiem un pārģērbšanās kabīnēm.

Beidzoties sezonai, tiek noņemtas gandrīz visas laipas un pārvietojamais inventārs. Tur, kur vējš laipas neaizputina, koka dēlīšu celiņi tiek atstāti arī uz ziemu, jo arī nesezonas laikā cilvēki labprāt dodas pastaigā gar jūru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: