PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” sadarbībā AS “Latvijas Zaļais punkts” aicina visus Ventspils vispārizglītojošo skolu 1.-12. klašu skolēnus piedalīties projektā “Zaļi darbi Latvijai”, lai pievērstu jauniešu uzmanību atkritumu šķirošanas nozīmīgumam dabas resursu un vides kvalitātes saglabāšanā.

Projekta pirmais posms norisināsies no šī gada 21.marta līdz 30.aprīlim, kuru laikā skolēni ir aicināti radošā veidā – zīmējumu vai video formā atspoguļot videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu un atkritumu šķirošanu. Veidojot darbus, skolēni ir aicināti pastāstīt par savu pieredzi, izteikt priekšlikumus atkritumu šķirošanas uzlabošanā vai dalīties ar kādu jau paveiktu darbu – sakoptu pilsētas objektu vai Latvijas vietu, dabas stūrīti.

Zīmējumus un video līdz 30. aprīlim jāiesniedz PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” Pils ielā 12, Ventspilī, vai e-pastā vlk@ventspils.lv ar atzīmi projektam “Zaļi darbi - Latvijai”. Pie darba jābūt pievienotai informācijai par autora vārdu, uzvārdu, skolu un klasi.

Konkursa žūrijas izvēlētie skolēnu zīmējumi tiks izvietoti 2018. gada pārliekamajā kalendārā.

Projekta otrais posms norisināsies 12. maijā, kad no katras vecuma grupas četras aktīvākās klases piedalīsies AS “Latvijas Zaļais punkts” rīkotajā Šķirošanas stafetē. Skolēnu komandām atraktīvā sacensību veidā būs jāizpilda izglītojoši uzdevumi par atkritumu šķirošanu, pārbaudot erudīciju par atkritumu otrreizējo pārstrādi un videi draudzīgu dzīvesveidu. Uz Šķirošanas stafeti būs aicināti arī dalībnieku atbalstītāji, kuri varēs piedalīties radošajā darbnīcā vai pārbaudīt, cik videi draudzīgs ir katra dzīvesveids.

Projekta uzvarētāji tiks noskaidroti Šķirošanas stafetē, kuri vispareizāk un veiksmīgāk būs izpildījuši uzdevumus. Uzvarētāji no katras vecumgrupas saņems galveno balvu, bet radošākie zīmējumu un video veidotāji saņems individuālas veicināšanas balvas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: