Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvā inspekcija (BAI) turpina darbu ar vidi degradējošām vai cilvēku drošību apdraudošām būvēm Ventspils pilsētā.

2016. gadā BAI ierosinājusi 96 administratīvo pārkāpumu lietvedības par būvju neuzturēšanu atbilstoši Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu Nr.7 “Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi” prasībām, kā arī paralēli ir izsūtījusi 203 brīdinājuma vēstules būvju īpašniekiem, kurās uzdoti termiņi konkrētu darbību veikšanai, lai būves tiktu savestas kārtībā.

4 īpašumiem (kopā 6 ēkām), kuri ilgstoši netiek uzturēti kārtībā un kuru īpašnieki ilgstoši nav izrādījuši iniciatīvu sev piederošos īpašumus sakārtot, ir piemērots vidi degradējošs vai cilvēku drošību apdraudošs statuss, kas dod tiesības piemērot paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli 3% apmērā, tādejādi motivējot īpašnieku rīkoties, lai sakārtotu īpašumu. Līdz šim šāds statuss Ventspils pilsētā ir piemērots 55 būvēm 21 īpašumā. 2016.gadā pēc īpašumu sakārtošanas iepriekš minētais būvju (ēku) statuss ir atcelts 4 objektiem.

Gada laikā, pēc BAI atgādinājuma, Ventspils pilsētā nojauktas būves vai to daļas vairāk kā 20 īpašumos, piemēram, dzīvojamā ēka Kurzemes ielā 29, caurlaides ēka Robežu ielā 5, dzīvojamā ēka Pils ielā 37, saimniecības ēkas Sofijas ielā 2, bijušās degvielas uzpildes stacijas ēkas Lielajā Dzirnavu ielā 1, gaisvadu siltumtrase posmā no Loču ielas 4A līdz Enkuru ielai 12, kā arī demontēti bīstami balkoni ēkām Lielajā prospekta 54 un Raiņa ielā 10. Ēku sakārtošanas darbi ir veikti vairāk kā 12 īpašumos, piemēram, Pils ielā 39, Tirgus ielā 12, Tirgus laukumā 1, Ostas ielā 23, Baznīcas ielā 2, Ganību ielā 2. Papildus ir veikti vienkāršoti fasāžu atjaunošanas darbi 88 ēkām, t.sk. jumtu segumu nomaiņas darbi, balkonu atjaunošanas darbi, u.c.

Ir turpināts darbs, aicinot īpašniekus demontēt patvaļīgi izbūvētās balkonu papildus norobežojošās konstrukcijas, kā rezultātā vairāk kā puse šādu konstrukciju Ventspils pilsētā ir demontētas. Vērojamas pozitīvas tendences nekustamo īpašumu attīstības jautājumos, proti, vairāki īpašumi ir nonākušie pie jauniem īpašniekiem (Ganību iela 116, Sinagogas iela 10, Tirgus laukums 1, Lielais prospekts 76, u.c.), kas tos ir iegādājušies ar mērķi attīstīt uzņēmējdarbību, dzīvojamo fondu, radot jaunas darba vietas un atdzīvinot līdz šim degradētas ēkas un teritorijas, par ko liecina uzsāktie projektēšanas darbi un līdz šim paveiktais īpašumu sakārtošanā.

Pašvaldība izsakām pateicību visiem apzinīgajiem ēku un zemes gabalu īpašniekiem, kas regulāri uztur kārtībā sev piederošos īpašumus Ventspils pilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    norge 17.01.2017, 14:42:44

    interesanti bilde redzama eka veca muzikas skola kas tad ir vainigs ka vina ir nonakusi tada stavokli ?

  • 0
    Būvniecības administratīvā inspekcija 18.01.2017, 14:50:08

    Būvniecības administratīvā inspekcija (turpmāk - BAI) informē, ka ēku Pils ielā 38 un Kuģinieku ielā 2, Ventspilī, kurās līdz 2014.gadam atradās valsts Ventspils mūzikas vidusskola, īpašnieks ir Latvijas valsts un tās ir nodotas valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” pārvaldīšanā.
    BAI jau vairākkārt ir informējusi, ka darbs tiek turpināts, tiek veiktas normatīvajos aktos paredzētās darbības, lai šīs ēkas savestu kārtībā.
    Pateicamies par ieinteresētību Ventspils pilsētvides sakārtošanā.

  • 0
    Nif nifs 18.01.2017, 22:18:29

    Tur sen sen bija zivju veikals :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: