Ceturtdienas vakarā, saņemot vairākas ventspilnieku sūdzības par spēcīgas smakas izplatīšanos pilsētā, Valsts vides dienests (VVD) sazinājies ar uzņēmumu ""Ventspils nafta" termināls" (VNT) un uzdevis tam rīkoties saskaņā ar instrukciju, samazinot kravu pārkraušanas ātrumu, lai mazinātu smakas izplatību.

VVD Ventspils reģionālās vides pārvaldes Tukumā dežūrējošais inspektors Ēvalds Rundāns informēja, ka vakar telefoniski saņēmis četras ventspilnieku sūdzības par spēcīgu smaku teju pašā pilsētas centrā - Pils un Peldu ielā vecpilsētā -, un arī attālāk esošajā Lielajā prospektā, tirdzniecības centra "Tobago" apkārtnē. Saņemot sūdzības, dežurējošais inspektors sazinājies ar Ventspils ostā strādājošajiem uzņēmumiem. Tā kā citos termināļos šādas kravas šajā laikā nav krautas, secināts, ka smaka izplatījusies VNT darbības rezultātā. Uzņēmumam ir uzdots rīkoties saskaņā ar instrukciju un samazināt naftas produktu pārkraušanas ātrumu, lai samazinātu smakas izplatību, skaidroja inspektors.

Pirms tam šonedēļ sūdzības par smakām bijušas divas reizes, informēja Ventspils reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece un kontroles daļas vadītāja Anna Adamsone. Pirmdien, reaģējot uz sūdzībām, ir veikti indikatīvi mērījumi Ostgalā, taču mēraparāti neko nav konstatējuši, lai gan ar degunu viegla smaka ir bijusi sajūtama.

Kā skaidroja Adamsone, smaku mērījumi iepriekš ir veikti arī pašos uzņēmumos, kas nodarbojas ar naftas produktu pārkraušanu. "Ventbunkerā" un "Ventall terminālā" rādītāji ir bijuši normas robežās, savukārt VNT jau jūnijā uzdots pārstrādāt iepriekš izstrādāto emisiju limitu projektu, jo konstatētas lielas atšķirības.

Vairāki ventspilnieki vēlā ceturtdienas vakarā sociālajos tīklos rakstīja, ka jūt nepatīkamu smaku ostas apkārtnē pilsētā, tai skaitā savos dzīvokļos. "Vienkārši neciešama smaka nāk no ostas Pils ielas rajonā. Nevar elpu ievilkt, kožas rīklē," sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja kāda ventspilniece, vaicājot, vai ir iemesls satraukumam. "Reāli, ko darīt? Vai evakuēties? Jau pat noslēgti logi nelīdz, sajūta, ka sēžu benzīna bākā," turpināja ventspilniece. Uz šiem ierakstiem sociālajā tīklā reaģējusi arī pašvaldība: "Ventspils pilsētas dome arī pauž sašutumu par šādu situāciju ar smakām, tāpēc rakstiski vērsusies Valsts vides dienestā un tā struktūrvienībā – Ventspils reģionālajā vides pārvaldē, kas kontrolē uzņēmumu piesārņojošo darbību."

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Vaļera 02.12.2016, 13:15:51

    Un līdz šim brīdim nav neviena komentāra!!!??? Da jūs ko!

  • -7
    keda 02.12.2016, 13:20:49

    Jansonam jau nav laika komentēt, Jansona jāfilmējas. Un kādam tak arī viņš jāfilmē, tā kā nav kam rakstīt komentārus, nav

  • -3
    ozols 02.12.2016, 15:56:39

    Keda!,šodien no rīta tieši pie kungu Domes mājas smirdēja -NENORMĀLI ......ja kas. Tad neuzprasies uz Jansona k-kgu.

  • 0
    Mārtiņš 02.12.2016, 21:19:04

    https://www.youtube.com/watch?v=InGrs8YSby0

  • -1
    yolo 03.12.2016, 01:28:56

    Pirms dažiem gadiem mūsu viedais līderis savā videouzrunā teica, ka neliela smaka veselībai nav bīstama un tas esot bijis speciālistu slēdziens, kuru apmaksāja dome. tur droši vien smird tie miljoni, ko vnt nemaksā vairs domei un tā nauda kaut kur pārventā pūst un smird

  • -1
    lasītaja 03.12.2016, 12:28:55

    Interesanti, ka Valsts vides dienests nekad nav ziņojis, ka pašu darbinieki ir konstatējuši smakas vai kādas citas dzīvi traucējošas parādības. Ja viņi reaģē tikai uz iedzīvotāju zvaniem, tad tāda iestāde ir nevajadzīga - ja tikai četri cilvēki sajuta smaku, tad jau , varbūt, tā ir tikai viņu problēma. Gribētos dzirdēt profesionālu viedokli - bija vai nebija ?

  • -1
    negative 04.12.2016, 14:47:06

    uzdots?? es varbbūt maldos, bet man šķiet, ka tas dienests nevienu izrīkot nevar. šajā gadījumā, ja uzņēmums vispār kaut ko dara, tad dara tikai tīri aiz pretīmnākšanas. pa lielam, ja reiz ir izsniegta b kategorijas atļauja, tad viņi strādā un pie vienas vietas..

    ventmalā pretī lielajai govij estakāde ar cisternām smird visu laiku, pretī policijai beramkravas put visu laiku, ostas teritorijā uz dzintaru ielas pa vasaru melnu putekļu mākoņi, pie tilta jaunas termināls krauj rūdu un put tā, ka garām nevar ar kājām paiet, jo cērtas putekļi kaklā un acīs, zivju kombināts smird, ūdekas dēļ pus pārventa smird pēc sūdiem, bioventa bez apstājas smirdina un tad vēl ik pa laikam vasarās tā kaulu vai hvz kas par smaku ostas promenādē.

    ventasbalsij smird tikai viens uzņēmums :D

  • 0
    Egils 05.12.2016, 18:14:16

    Labs vakars....

    Un atkal pie Liepājas ielas ir jūtama gāzes smaka. pat bērns saka ka smird...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: