Piegružoto ceļmalu sakopšana AS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU) kopš 2010.gada izmaksājusi 2,1 miljonu eiro. Uzņēmuma darbinieki šogad līdz septembrim sakopuši piegružotās ceļmalas 4331 kilometra garumā.

"Piegružoto ceļmalu sakopšanai LAU īpašu uzmanību velta pavasaros pēc ziemas, tad šie darbi tiek veikti kampaņas veidā, bet pārējā laikā mēs reaģējam, kad paši, veicot autoceļu apsekošanu, atklājam atkritumus ceļmalās vai saņemam iedzīvotāju ziņojumus. Diemžēl mēs varam secināt, ka ceļu lietotāju nevīžīgā attieksme pret vidi nav mainījusies un autoceļu malās izmesto atkritumu daudzums nesamazinās," atzina kompānijas valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs.

Pēc viņa teiktā, ja ceļmalas būtu tīrākas un ceļu lietotāji atkritumus nemestu, kur pagadās, tad atkritumu vākšanās vietā autoceļu uzturētājs varētu nodarboties ar lietderīgākiem ceļu uzturēšanas darbiem, piemēram, biežāk greiderēt ceļus vai aptuveni 60 kilometriem grants autoceļu veikt dubultās virsmas apstrādi, padarot tos par melnā seguma ceļiem.

"Līdz ar to tiktu novērsta ceļa seguma putēšana un nodrošināti komfortablāki braukšanas apstākļi," pauda LAU vadītājs, aicinot saudzīgi izturēties pret vidi un atkritumus izvest vai novietot tiem paredzētajās vietās.

Kopumā katru gadu atkritumu savākšanai ceļmalās tiek iztērēti vairāki simti tūkstošu eiro. Ceļmalās tiek izmesti sadzīves atkritumi, čipsu iepakojumi, polietilēna maisiņi, papīri, PET un stikla pudeles, skārdenes un pat riepas un citi atkritumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: