Ventspils dārznieki turpina jau augustā iesākto darbu pie pilsētas izrotāšanas ar rudenīgu ziedu rotu, izvietojot pilsētā rudens puķu piramīdas un stādot pilsētas dobēs šīs sezonas laika apstākļiem un noskaņai atbilstošas rudens puķes. Paralēli tiek plānota arī nākamā gada pavasara un vasaras ziedu rota.

Jau informēts, ka pirmās rudens puķes tika iestādītas augusta nogalē Rātslaukumā, pie pilsētas domes, pie ziedu skulptūras „Bobslejisti”, „Zaķu ģimene”, „Zemūdens pasaule”, Pārventā pie ziedu skulptūras „Mārītes”, Saules ielā un citos apstādījumos pilsētā. Darbs turpinājās arī septembrī un pašlaik visā pilsētā skaisti zied ap 2000 dažāda veidu un krāsu krizantēmas, tostarp krāsaini dekoratīvie kāposti un lielās krizantēmu bumbas, baltās un brūnās zemās krizantēmas.

Septembrī pilsētā izvietotas 11 rudens ziedu piramīdas, kurās rotājas 2036 krizantēmas un 70 graudzāles. Rudens puķu piramīdas izvietotas pie Olimpiskā centra “Ventspils”, Rātslaukumā, Pārventas centrā, pie Kultūras centra, t/n “Jūras vārti”, Kuldīgas un Lielās ielas krustojumā.

Ar jauniem apstādījumiem rudeni šonedēļ iekrāso arī J.Prinča dārzs. Tajā tiks iestādītas ap 70 dažādu šķirņu hortenzijas, 40 klinšrozītes, 20 kaķumētras un virši. Tāpat šeit garāmgājējus priecēs 8 pacipreses, 16 parka rozes, dažāda veida tūjas, bārbeles segliņi, kalnu priedītes, Korejas baltegle.

Savlaicīgi ir uzsākts darbs arī pie nākamā gadu ziedu rotas plānošanas. Ir veiksmīgi noslēdzies iepirkums par 115 465 sīpolpuķēm, kas atkarībā no laika apstākļiem tiks iestādītas pilsētas dobēs oktobra beigās – novembra sākumā.

Ņemot vērā iedzīvotāju atsauksmes un ieteikumus, šoruden pilsētas puķu dobēs tiks iestādītas par 29 tūkstošiem vairāk sīpolpuķu nekā iepriekšējā sezonā, tostarp tulpes, narcises, hiacintes, anemones, īrisi, muskares un citas puķes.

Papildus uzplaukušajām sīpolpuķēm ik pavasari pilsēta tiek rotāta arī ar vairākiem tūkstošiem viengadīgo pavasara puķu un tiek uzstādītas pavasara puķu piramīdas. Bet pēc pavasara puķu pagozēšanās pirmajos saules staros parasti maijā tiek uzsākts darbs pie vasaras puķu stādīšanas. Vispirms tiek sastādītas figurālās puķu dobes un uzstādītas vasaras puķu piramīdas, tad vasaras puķes tiek pakāpeniski stādītas arī pilsētas apstādījumos, puķu dobēs, puķu podos, iekārtajos puķu traukos un puķu kastēs.

Šoruden jau veikti vairāki iepirkumi arī šim mērķim. Ir pasūtīti 2420 atraitnīšu stādi 2017. gada 11 pavasara puķu piramīdām, 7940 viengadīgo puķu stādu 39 vasaras puķu piramīdām un teju 2000 puķu stādu 11 rudens puķu piramīdām, bet pilsētas pavasara apstādījumiem paredzēti 410 mārpuķīšu stādi, 110 prīmulu stādi, 540 neaizmirstulītes un 5100 atraitnīšu stādi, savukārt 181 iekārtajam traukam un 270 puķu kastēm nākamgad kopā 4446 viengadīgās puķes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: