Vasarai tuvojoties izskaņai, p/i „Komunālā pārvalde” uzsākusi intensīvu maģistrālo grāvju apsekošanu un tīrīšanu, lai rudens lietavas nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus. Arī privātmāju īpašnieki aicināti savlaicīgi pārbaudīt savas piemājas ūdens noteces vietas.

Lielo novadgrāvju tīrīšana un kopšana Ventspilī ir Komunālās pārvaldes ziņā, bet kā to nosaka pilsētas saistošie noteikumi par mazo grāvju tīrīšanu atbild privātīpašumam piegulošo teritoriju saimnieki.

Atkritumi, kas sakrājušies grāvī un sablīvējušies pie caurteku galiem, lietus laikā var izraisīt ne vien vienas mājas, bet pat vesela rajona applūšanu, un šāda situācija var radīt nepatīkamas situācijas un ievērojamus zaudējumus gan privātajam, gan sabiedriskajam īpašumam. Tādēļ šobrīd ir ļoti būtiski tos attīrīt no koku lapām, veltēm no augļu kokiem, nopļautās zāles, zariem un cita liekā, kas var nosprostot caurteku galus un ierobežot ūdens plūsmu.

Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka visriskantākie rajoni, kur iedzīvotājiem būtu jāpievērš īpaša vērība grāvju stāvoklim, ir Pārventas privātmāju rajons starp Embūtes, Rindas un Tārgales ielu, kā arī rajons starp Inženieru, Ganību, Zvaigžņu un Riņķa ielu. Problēmas ar ūdens novadi iepriekšējos gados bijušas arī atsevišķās vietās Gāliņciemā.

Komunālā pārvalde atzīmē, ka grāvja attīrīšanai nav nepieciešama speciāla tehnika un parasti tas neprasa daudz laika, taču attīrīts grāvis lielās lietavās pasargās savu un kaimiņu īpašumu no bojājumiem. Komunālā pārvalde ziņo, ka novadsistēmas pašas par sevi ir labā kārtībā, ir tikai jāatbrīvo ceļš uz tām, tādēļ jārīkojas savlaicīgi.

Gadījumos, kad vairs nav iespējams pašu spēkiem attīrīt grāvjus vai caurtekas, Komunālā pārvalde iespēju robežās centīsies palīdzēt. Šādos gadījumos iedzīvotāji ir aicināti vērsties Komunālā pārvalde pa tālruni 63624269 un vienotos apsekot konkrēto grāvi un lemtu par tālāku rīcību.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Eu 24.08.2016, 21:47:35

    Nu ko, jānem talkā ekskavators, un tik jārok. Ja jau pilsētas saistošie noteikumi to paredz, tad jādara. Nezinu gan, kā pareizi to darīt, bet bailēs no soda izrakšu to piemājas grāvi lielāku.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: