Jāņu brīvdienās gaidāms karsts un sauss laiks - nedēļas izskaņā gaiss sakarsīs līdz plus 32 grādiem.

Visas četras brīvdienas - no 23.līdz 26.jūnijam - laikapstākļus Latvijā noteikts augsta spiediena apgabals, kā ietekmē laiks būs saulains, silts un bez ievērojamiem nokrišņiem. Karstā laika dēļ vien atsevišķas vietās 23. un 24.jūnijā ir iespējams īslaicīgs un lokāls lietus ar pērkona negaisu. Savukārt abās svētku dienās gan rīti, gan naktis būs bez nokrišņiem - lietus iespējams vien dienas vidū.

Ja rīt un trešdien gaisa temperatūra būs ap plus 26 grādiem, Līgo dienā gaiss sakarsīs jau līdz plus 27 grādiem, bet Jāņu dienā - līdz plus 29 grādiem.

Savukārt 25.jūnijs būs vēl karstāks - atsevišķās vietās līdz plus 32 grādiem. Svētdien, 26.jūnijā, valsts austrumu rajonos joprojām būs ap plus 30, plus 31 grādu, bet rietumos temperatūra būs nedaudz zemāka - plus 25, plus 27 grādi.

Sinoptiķi prognozē, ka 25.jūnijs paies pilnībā bez nokrišņiem, bet 26.jūnijā no rietumiem pietuvosies neliela nokrišņu zona, tāpēc naktī rietumos un dienā centrālajos rajonos iespējams neliels īslaicīgs lietus.

Pēc šī karstuma perioda temperatūra nedaudz pazemināsies un nākamnedēļ tāds karstums vairs nav gaidāms.

Šie būs sausākie un karstākie Jāņi, kādi pēdējos gados bijuši. Meteorologu apkopotā informācija liecina, ka siltākā Jāņu nakts bija 2013.gadā, kad temperatūra nebija zemāka par plus 16, plus 17 grādiem. Siltākās svētku dienas bija 2000.gadā un 2013.gadā, kad gaisa temperatūra sasniedza plus 25, plus 26 grādu atzīmi. Vēl pirms tam tik karsti Jāņi bija vien 1979.gadā, kad temperatūra pakāpās līdz plus 27 grādiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: