Trešdien 25. maija plkst. 18.00 Pārventas bibliotēka un ceturtdien 26.maijā plkst. 18.00 pilsētas galvenajā bibliotēkā notiks iedzīvotaju informācijas dienas saistībā ar aktualitātēm par jauno norēķinu kārtību par komunālajiem pakalpojumiem.

Informācijas dienās pašvaldības SIA „ŪDEKA” vadība vēlreiz atgādinās jaunās norēķinu kārtības pamatprincipus, atbildēs uz iedzīvotāju jautājumiem, kā arī īpašu uzmanību vērsīs skaidrojumam par mājas patēriņa starpību veidošanos un starpību sadali.

Pašvaldības SIA „ŪDEKA” atgādina, ka pamatojoties uz Saeimas veiktajām LR likumu un MK noteikumu izmaiņām, 2016. gada 1.janvārī Ventspilī sāka darboties jauna norēķinu kārtība par komunālajiem pakalpojumiem daudzdzīvokļu mājām. Būtiskākais, ko paredz jaunā kārtība, – norēķinos kā komercuzskaites skaitītājs ir jāņem vērā mājas ievada skaitītājs jeb tas skaitītājs, kas parāda mājas kopējo patēriņu, bet starpība starp tā rādījumu un individuālo (dzīvokļos esošo) skaitītāju rādījumu summu ir jāsadala starp dzīvokļiem atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām metodikām un kritērijiem.

Šis ir pirmais mēnesis pec tā saucamā pārejas perioda, kad ventspilnieku rēķinos par ūdens un kanalizācijas pakalpojumiem tiek uzrādītas arī daudzdzīvokļu mājas patēriņa starpības. Lai izprastu, kā tās rodas un kā notiek to sadale, pašvaldības SIA ''Ūdeka'' aicina apmeklēt informācijas dienas, kā ari iepazīties ar esošajām un sekot līdzi jaunajām publikācijām vietējos mēdijos un mājas lapā www.udeka.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: