Latvijas Basketbola līgā sezonas sesto uzvaru izcīnīja vēl joprojām nepārspētā BK "Ventspils", kas izbraukumā ar rezultātu 78:52 sakāva citu Kurzemes komandu - "Betsafe/Liepāja". Pirmo reizi kopš pērnajā gadā gūtās traumas laukumā devās Rihards Lomažs, individuāli sakrājot sešus punktus.

Spēli ar diviem rezultatīviem ātrajiem uzbrukumiem iesāka Aigars Šķēle, iegūstot vadību "Ventspilij". Četras ar pusi minūtes mača sākumā liepājnieki nespēja gūt punktus, kas ventspilniekiem ļāva iekrāt 9:0 pārsvaru. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē vienīgais Liepājas komandas rindās pienesumu uzbrukumā spēja dot amerikāņu basketbolists Kenets Brauns, bet aizsardzībā mūsējiem punktus gūt neviens īpaši netraucēja. Tādējādi pēc nospēlētām desmit minūtēm "Ventspils" pārliecinoši soļoja pretī uzvarai ar 24:8. Zīmīgs šīs spēles ievads bija arī dēļ fakta, ka laukumā pēc krustenisko saišu traumas atgriezās Rihards Lomažs.

Otrās ceturtdaļas ievadā lietuviešu centrs Juciks dominēja zem groziem, palīdzot ventspilniekiem pārsniegt 20 punktu pārsvaru. Roberts Štelmahers, saprotot, ka spēles liktenis izšķirts jau pirmajā puslaikā, uz rezervistu soliņa nemarinēja komandas jaunos spēlētājus, laukumā laižot gan Artūru Grīnbergu, gan Kristapu Ķilpu, otrajam pirms puslaika izskaņas statistikā pierakstoties ar rezultatīvu metienu. Pārtraukumā ejot Štelmahera trenētā vienība atradās priekšā ar nospiedošu pārsvaru - 45:17.

Spēles otrajā puslaikā nedaudz cerīgāks sāka izskatīties mājinieku uzbrukums, spējot izspēlēt vairākas kvalitatīvas sadarbības, kas noslēdzās ar precīziem metieniem. Būtiski rezultāta starpība samazināta netika, bet četras minūtes līdz perioda noslēgumam Lomažs raidīja grozā savu otro tālmetienu šajā spēlē, rezultāts 55:25. Trešo ceturksni noslēdzot, Bleiks Hamiltons grozā raidīja pustālo metienu, kas viesiem deva 36 punktu vadību.

Noslēdzošās ceturtdaļas pirmajā pusē Toms Leimanis ar metieniem no distances neļāva viesu komandai sasniegt pārsvaru, kas sniegtos ceturtajā desmitā. Mača izskaņā individuālo statistiku spēja papildināt Roberts Krastiņš, kurš līdz tam ar precīziem metieniem nebija izcēlies. Ar spēles noslēguma rezultātu 78:52 BK "Ventspils" guva sesto uzvaru Latvijas čempionātā, sagādājot otrai Kurzemes komandai trešo zaudējumu četros mačos.

"Ventspils" sastāvā rezultatīvākais ar 14 gūtiem punktiem bija Julius Juciks, savukārt par diviem punktiem mazāk guva Ronalds Zaķis. Mājinieku sastāvā ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Kenets Brauns.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 21.10.2017, 20:44:15

    Prieks par Lomažu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: