Albānijas otrajā lielākajā pilsētā Duresā no 15. līdz 21. oktobrim risināsies Eiropas U20 un U23 čempionāts svarcelšanā, kurā piedalīsies Ventspils augstas klases atbalsta programmas un Ventspils augstas klases sagatavošanas centra svarcēlāji Rebeka Koha, Ritvars Suharevs, Daniela Ivanova, Armands Mežinskis, Edgars Zemrūķis un Vadims Koževņikovs.

Riodežaneiro olimpiādes ceturtās vietas īpašniece un Eiropas vicečempione Rebeka Koha (19), kura ir iepriekšējo divu gadu čempione, piedalīsies svara kategorijā līdz 58 kilogramiem un plāno pacelt summā 215 kg, kas šajā konkurencē ir labākais rādītājs. Viņa uz starta izies jau otrdien. Trīskārtējais Eiropas U17 čempions Ritvars Suharevs (18) startēs svara kategorijā līdz 77 kilogramiem un plāno pacelt summā 335 kg, kas šajā konkurencē ir labākais rādītājs.

Savukārt šī gada Eiropas U15 čempione Daniela Ivanova (53 kg) jau aizvadījusi savu pirmo čempionātu U20 vecuma grupā, kurā bija otrā jaunākā. Danielai bija pa spēkam labot savus personiskos, kas ļāva ieņemt devīto vietu. Viņa mačos summā bija plānojusi pacelt 160 kg, kas arī izdevās, raušanā bez kļūdām paceļot 65, 69 un 72 kilogramus, bet grūšanā tiekot galā ar 83, 86 un 88 kilogramiem (Eiropas čempionātā viņa pacēla 71 un 87 kg).

Eiropas U20 čempionātā startēs arī šī gada Eiropas U17 vicečempions Armands Mežinskis (85 kg) un Edgars Zemrūķis (105 kg), bet Eiropas U23 čempionātā piedalīsies Vadims Koževņikovs, kurš startēs svara kategorijā līdz 85 kg.

Sacensībās sportisti startēs treneru Eduarda Andruškēviča, Viktora Ščerbatiha un Ulvja Bērzona vadībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: