Latvijas novusa čempionāta astotdaļfinālā Ventspils novusisti veiksmīgi startēja gan dāmu, gan kungu konkurencē.

Sieviešu čempionātā astotdaļfināls bija pirmā spēļu kārta, un ventspilniecēm, kuras spēlēja Tukumā, tā padevās ļoti sekmīga. Labāko sniegumu nodemonstrēja Ilze Čakle, 11 mačos tiekot pie 16 punktiem un ieņemot otro vietu. Par diviem punktiem mazāk bija četrām spēlētājām, starp kurām bija arī divas ventspilnieces – Līga Leite ierindojās ceturtajā vietā, bet Janīnai Kesenfeldei piektais rezultāts. Ceturtdaļfinālā iekļuva desmit labākās spēlētājas no katras apakšgrupas (tādas pavisam bija trīs), un tas izdevās arī Dzintrai Kraulei – viņa ar 12 punktiem ierindojās astotajā vietā. Ceturtdaļfinālā mūsu kvartetam 21. oktobrī būs jādodas uz Ķekavu.

Vīriešu čempionātā viena no astotdaļfināla grupām spēlēja Ventspilī. Iepriekšējās kārtas veiksminiekiem pievienojās novusisti, kuri, pateicoties pagājušajā sezonā sasniegtajiem rezultātiem, iekļauti 1. līgā. Užavas ielas zālē pie galdiem stājās 30 spēlētāji, un gandrīz trešā daļa no viņiem bija mājinieki – Ventspils novusa klubu pārstāvēja astoņi kungi.

Vēl patīkamāka ziņa, ka lielākajai daļai arī izdevās kvalificēties nākamajai kārtai, turklāt mājiniekiem pat sanāca svinēt dubultuzvaru. Pirmais ar 16 punktiem 11 partijās bija Raivo Bumbieris, kurš čempionātā iesaistījās jau pirmajā kvalifikācijas kārtā un ir pārvarējis jau četrus turnīrus. Otrajā vietā ar tikpat daudz punktiem ierindojās pieredzējušais Raimonds Leitis, bet par diviem mazāk un sestā vieta Jānim Čaklim.

No katras grupas (arī vīriem tādas bija trīs) nākamajā kārtā iekļuva 15 labākie, un tas Ventspilī izdevās vēl diviem mājiniekiem, kuri, tāpat kā vēl pieci konkurenti, tika pie 12 punktiem. Pēc papildrādītāju izvērtēšanas Bruno Hofmanis ieņēma 11. vietu, bet Aivars Čaklis finišēja tūlīt aiz viņa, savukārt viens no šiem septiņiem spēlētājiem palika ārpus ceturtdaļfinālistu skaita.

Arī kungiem ceturtdaļfināls risināsies 21. oktobrī, un ventspilniekiem savas spēles būs jāaizvada Talsos. Uz tām dosies ne vien jau minētais piecnieks, bet arī vēl četri virslīgā iekļautie – Kaspars Leitis, Aivars Pētersons, Kaspars Knipens un Dainārs Plūme.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: