Sporta namā Centrs norisinājās Latvijas čempionāts svarcelšanā atsevišķos vingrinājumos pieaugušajiem, kurā sasniegti jauni valsts rekordi.

Sacensības pulcēja spēcīgākos Latvijas svarcēlājus no Daugavpils, Ludzas, Balviem, Ogres, Dobeles un Ventspils. Viens no to mērķiem bija pārbaudīt Latvijas izlases gatavību rudenī gaidāmajiem Eiropas čempionātiem jauniešiem un pieaugušajiem, kā arī pieaugušo izlases gatavību pasaules čempionātam.

Edgars Kāpiņš svara kategorijā līdz 62 kg ierindojās 2. vietā, turklāt ar jauniem personīgajiem rekordiem – raušanā 69 kg un grūšanā 90 kg. Zelta medaļu izcīnīja Edgars Koļeda no Daugavpils.

Jevgeņijs Haustovs svara kategorijā līdz 77 kg izcīnīja divas trešās vietas arī ar jauniem personīgiem rekordiem – raušanā 90 kg un grūšanā 110 kg. Zelta un sudraba medaļas ieguva Daugavpils komandas dalībnieki Artūrs Vaseļonoks ( 130 kg, 160 kg) un Ivans Timoščenko (95 kg, 113 kg).

Ritvars Suharevs svara kategorijā līdz 85 kg izcīnīja divas zelta medaļas – raušanā 158 kg, kas ir jauns personīgais un arī Latvijas rekords. Grūšanā Ritvars pacēla 182 kg, bet trešajā mēģinājumā centās uzstādīt vēl vienu Latvijas rekordu – 191 kg, kas sportistam tomēr nebija spēkam. Sudraba medaļu ieguva Armands Mežinskis no Dobeles – raušana 143 kg, grūšana 173 kg.

Rebeka Koha parādīja izcilu gatavību sezonas galvenajām sacensībām, startējot kopējā svara kategorijā sievietēm un pārliecinoši pārspējot visas konkurentes. Rebeka izcīnīja zelta medaļu raušanā, paceļot 100 kg, kas ir jauns Latvijas rekords. Rebeka ir pirmā svarcēlāja Latvijā, kura raušanas vingrinājumā cēlusi simtnieku! Grūšanā Rebeka pacēla 115 kg un uzvarēja kopējā sacensību vērtējumā pēc Sinklera punktu tabulas, izcīnot kausu kā spēcīgākā sieviete Latvijā 2017. gadā.

105 kg svara kategorijā aiz Jāņa Griškova no Ogres (raušana 150 kg, grūšana 185 kg), Edgars Zemrūķis izcīnīja otro vietu un trešo vietu – raušanā 146 kg, grūšanā 160 kg.

Artūrs Plēsnieks pārliecinoši startēja svara kategorijā +105 kg, kur uzvarēja abos vingrinājumos, izcīnot divas zelta medaļas – raušanā 177 kg, grūšanā 220 kg. Artūrs arī izcīnīja spēcīgākā svarcēlāja titulu starp visiem dalībniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: