Eiropas čempionātā kikboksā junioriem pie divām medaļām tikuši Ventspils Kikboksa leģiona sportisti, bet vēl vienu sarūpēja arī sporta klubs Favorīts.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalījās ar 13 spēcīgākajiem sportistiem, no kuriem četri pārstāvēja Ventspils klubus. Labākais sniegums no viņiem padevās Raimondam Martinovskim no Ventspils Kikboksa leģiona, kurš startēja K-1 disciplīnā svara kategorijā līdz 81 kg.

Pirmā cīņa Raimondam bija ar Vācijas sportistu Torkmani Sataru, par kuru nekāds informācijas nebija, kas pirms došanās ringā darīja bažīgu. Tomēr jau cīņas laikā bažām nebija pamata – uzvara ar 3:0. Pusfinālā Raimonds tikās ar poli Sebastianu Kužņaku, un šī cīņa jau bija krietni smagāka un saspringtāka, jo finālā tikt gribēja abi sportisti. Tomēr ar vēlēšanos vien nepietiek, ir jācīnās, un tas labāk padevās ventspilniekam – arī šoreiz uzvara ar 3:0 un vieta finālā!

Tajā bija jātiekas ar Aleksandru Pavļuku no Ukrainas. Cīņa solījās būt smaga, jo ukrainis ir šī brīža labākais sportists šajā kategorijā – Pasaules kausa un čempionāta uzvarētājs. Tomēr mūsu sportists nepadevās un rādīja ļoti labu sniegumu. Visi trīs raundi tika aizvadīti vienādi intensīvi un smagi, garantējot skatītājiem tiešām baudāmu cīņu, tomēr tiesneši pēc punktiem uzvaru piešķīra ukrainim, kuram pēc tam bija jāatzīst, ka jebkurā brīdī cīņa varēja pagriezties arī citādāk. Raimondam augstā otrā vieta.

Raimonds: «Par turnīru varu teikt, ka tas ir izdevies uz visiem 110%! Tā atmosfēra bija neaprakstāma, mēs atbalstījām viens otru kā vēl nekad, aura mūsu izlasē bija tik lieliska un draudzīga, manuprāt, bija super! Runājot par cīņām, satraucies biju pirms visām trim. Divās izcīnīju pārliecinošu uzvaru, fināla cīņā zaudēju, bet pietrūka pavisam nedaudz līdz uzvarai. Diemžēl, bet tāds ir sports. Paldies visiem, kas atbalstīja, un milzīgākais paldies manam trenerim Sergejam Deņisovam,»savu sniegumu un sacensības emocionāli komentēja Raimonds.

K-1 disciplīnā svara kategorijā līdz 51 kg Ventspils Kikboksa leģiona pārstāvis Alekss Ļeonovs pusfinālā piekāpās nākamajam čempionam un izcīnīja bronzas medaļu, bet Favorītam Danielam Likovam šajā disciplīnā tāds pats sniegums svara kategorijā līdz 71 kg. Savukārt Maiklam Gasanovam (kick light -52 kg, Favorīts) līdz medaļai aizsniegties šoreiz neizdevās.

Latvijas izlases rezultāti:
1.vieta - Amanda Millere (full contact līdz 60 kg) “Kikboksa UN Boksa Skola "RīGA"”;
2.vieta – Raimonds Martinovskis (K-1 līdz 81 kg) “Ventspils Kikboksa Leģions”
2.vieta – Emīls Špīss (full contact līdz 75 kg) “Lāčplēša Cīņu Leģions”;
2.vieta - Madara Brikmane (low kick 65+ kg) “Kikboksa un Boksa Skola "RīGA"”;
2.vieta Jeļizaveta Čerkasova (low kick līdz 65 kg) “Cīņu Mākslas Centrs – Budo”;
2.vieta - Arsenijs Nikolajevs (K-1 līdz 48 kg) “Muay Thai Academy”;
3. vieta Alekss Ļeonovs (K-1 līdz 51 kg) “Ventspils Kikboksa Leģions”;
3. vieta Mārcis Grundulis (full contact līdz 67 kg) “Lāčplēša Cīņu Leģions”;
3. vieta Daniels Likovs (K-1 līdz 71 kg) sporta klubs “Favorīts”.

Latvijas izlases treneri atzīst, ka šis izlasei ir bijis vienreizējs čempionāts, jo pēdējo sešu gadu laikā neviens no Latvijas izlases kadetiem junioriem Eiropas vai Pasaules čempionātā ringu disciplīnā nav ticis tālāk par pirmo kārtu, un šī ir pirmā reize, kad mūsu sportisti cīnījušies pusfinālos un finālos.

«Seši fināli Latvijas izlasei ir vienreizējs rezultāts! Tas nozīmē, ka esam uz pareizā ceļa kikboksa attīstībā, un ir tiešām prieks, ka mūsu valstī aug tik spēcīgas meitenes un puiši! Ir izaugusi spēcīga jaunā paaudze, kas ir spējīga ar savu darbu, sviedriem un brīžiem arī asinīm pierādīt visai pasaulei, ka mēs varam būt labākie. Runājot par maniem audzēkņiem, jāsaka, ka Aleksam nedaudz pietrūka pieredzes. Ir grūti cīnīties ar Krievijas pārstāvjiem, jo viņiem ir laba kikboksa skola ar senu vēsturi un trenēšanās metodēm. Raimonds ir vienkārši malacis! Aizvadīt trīs cīņas Eiropas čempionātā, no kurām divas uzvarētas ar 3:0, ir milzīgs sasniegums gan viņam, gan man kā trenerim. Mēs ieguvām milzīgu pieredzi, jaunas emocijas un pierādījām sev un citiem, ka varam! Paldies arī Ventspils pilsētas pašvaldībai par atbalstu,» pēc mačiem izteicās treneris Sergejs Deņisovs.

Jāpiebilst, ka Eiropas čempionātā piedalījās gandrīz 1500 dalībnieki no 37 valstīm.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Gunārs Pētersons 11.09.2017, 13:39:00

    Urrā! Malači! Tā turpināt!

  • -1
    Opaps 11.09.2017, 16:20:37

    Prieks par mūsu puišiem.

  • -1
    Sergejs Denisovs 11.09.2017, 17:56:49

    Katru reizi, kad mūsu izlases sportisti kāpa uz pjedestāla, jutu milzīgu gandarījumu, ka mēs, treneri, piedalāmies stipras nācijas veidošanas procesā, ka mums tas tik ļoti patīk un kā izrādās – arī labi sanāk! Man ir patiess prieks būt kikboksa trenerim un strādāt profesionālā komandā valsts karoga krāsas kostīmā! Latvieši ir stipra nācija!

  • -1
    Sergejs Denisovs 11.09.2017, 17:57:00

    #VENTSPILS_RULLE
    #VENTSPILS_VAR
    #LATVIEŠI_IR_STIPRA_NĀCIJA

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: