BK Ventspils basketbolisti pirmajā pārbaudes spēle savā laukumā uzņēma Igaunijas trešo spēcīgāko komandu Tartu/Rock un svinēja uzvaru ar 72:66.

Komandai tā bija otrā pārbaudes spēle, bet pirmajā Rīgā ar 75:91 tika atzīts Andreja Gražuļa jaunās komandas Parma pārākums. Jāpiebilst, ka Roberts Štelmahers un Co šajā spēlē centās dot iespēju izspēlēties visiem basketbolistiem, turklāt Krievijas kluba basketbolisti apskaužami labi trāpīja no tālās distances – 15 realizēti tālmetieni. Mačā Ventspilī jau vairāk tika domāts par rezultātu, lai gan sastāva rotācija tāpat bija diezgan aktīva. Pie spēlēšanas tika arī jaunie basketbolisti, bet otrajā puslaikā atpūsties tika ļauts Artūram Bērziņam. Diemžēl pirmajās divās spēlēs nelielas traumas dēļ nevarēja spēlēt amerikānis Emanuels Ubilla, tāpat vēl pietaupīts tiek Rihards Lomažs.

Pirmo četrus punktus mačā guva viesi, bet ventspilnieki ātri atjaunoja līdzsvaru un ceturtdaļas izskaņā veica pirmo izrāvienu. No tālās distances trāpīja Māris Gulbis un Maiks Bruševics, bet pēdējā sekundē pēc caurgājiena precīzs bija arī Bleiks Hamiltons – 21:11 Ventspils labā. Arī otrās ceturtdaļas sākumus labāks padevās mājiniekiem, kas joprojām prata turēties apmēram desmit punktu attālumā, bet puslaiku noslēdza savā labā 43:32.

Līdzīgs bija arī trešās ceturtdaļas scenārijs, jo ventspilnieki droši turējās vadībā, bet igauņiem vienīgi ar tālmetieniem izdevās nepieļaut Ventspils aizbēgšanu nenotveramā attālumā. Ceturtdaļas vidū ar skaistām epizodēm izcēlās Ventspils lietuviešu centrs Juliuss Juciks, vispirms triecot no augšas, bet jau nākamajā aizsardzībā nobloķējot metienu un savācot atlēkušo bumbu. Pēc 30 spēles minūtēm mājinieku pārsvars bija jau 15 punkti – 63:48.

Pēdējā ceturtdaļā Ventspils uzbrukums nobuksēja un viesiem izdevās veikt izrāvienu 15:2, pietuvojoties līdz 65:63. Hamiltona grozs trīs minūtes līdz mača beigām sāka ventspilnieku piecu punktu izrāvienu, kas arī bija izšķirošais šajā mačā – uzvara ar 72:66. Hamiltona rēķinā šajā mačā 15 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas piespēlēs, Mārim Gulbim 14 punkti, Ronalds Zaķis sameta 13 un izcīnīja deviņas bumbas pie groziem, bet Juciks izcēlās ar desmit punktiem un septiņām bumbām.

Jau šīs nedēļas nogalē Ventspils piedalīsies Liepājas Olimpiskā centra kausa izcīņā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    keda 06.09.2017, 16:08:34

    Grūti saprast, labi vai slikti, bet būs interesanti. :)

  • 0
    karlito 06.09.2017, 18:18:18

    Jā,šogad laikam pēc ilgu gadu pārtraukuma,ļoti grūti spriest,kāda būs komanda..It kā vēl kāds centrs noderētu..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: