Ventspils Zilā karoga pludmalē notika pirmais Latvijas čempionāts pludmales frisbijā. Sacensības risinājās vīriešiem, sievietēm, kā arī MIX komandām. Par pirmajiem Latvijas pludmales frisbija čempioniem visās trīs divīzijās kļuva Salaspils komandas, bet otrajā vietās ierindojās Ventspils komandas.

Pirmajā dienā čempionāts risinājās sieviešu un vīriešu divīzijās, kur abos finālos tikās Salaspils un Ventspils komandas. Vīriešu divīzijas fināls iesākās līdzīgi, līdz pirmā puslaika beigās Salaspils WT spēja gūt punktu pret vēju. Otrajā puslaikā salaspilieši vēl vairāk palielināja pārsvaru, svinot panākumu ar 11:5.

Sieviešu finālu labāk iesāka Ventspils Pandas, kas spēja izvirzīties vadībā ar 4:2. Pieredzējušās Salaspils FK spēlētājas turpinājumā demonstrēja kvalitatīvāku sniegumu, gūstot piecus punktus pēc kārtas un pārņemot vadību spēlē (7:4). Atspēlēt zaudēto mājiniecēm vairs neizdevās, kā rezultātā par čempionēm kļuva Salaspils FK (10:6).

Otrajā dienā jauktās grupas finālā tikās Salaspils MIX un Ventspils Frisbija klubs. Spēles sākums labāk padevās viesiem, kas spēja panākt trīs punktu pārsvaru (7:4), taču ventspilnieki spēja atstatumu samazināt līdz minimumam (8:7). Spēles laikam beidzoties, rezultāts bija 9:8, kam sekoja sekmīgs Salaspils MIX uzbrukums, ļaujot viesiem izcīnīt čempionāta zeltu.

Trešo vietu sievietēm izcīnīja Rīga Ultimate, mazajā finālā apspēlējot Salaspils Jr. Arī vīriešiem soli aiz goda pjedestāla palika Salaspils juniori, kas piekāpās Rīgas Furious Cocks. Jauktās grupas cīņā par trešo vietu tikai par vienu punktu Rīgas Sirocco izcīnīja uzvaru, atkal bez medaļām atstājot Salaspils Jr MIX komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: