Svētdien Olimpiskā centra stadionā savas 20. dzimšanas dienas svinību ballīti rīkos Futbola klubs Ventspils, aizvadot īpašu spēli, kurā piedalīsies arī aizgājušo gadu komandas leģendas.

Protams, visinteresantākā būs atkalredzēšanās ar bijušajiem leģionāriem – Ventspils galvenajā futbola arēnā atkal varētu iziet, piemēram, Aleksandrs Rehviašvili, Deimants Bička, Sergejs Zangarejevs, Andrejs Agafonovs, Aleksandrs Grubers, bet formas tērps tiek gatavots arī šobrīd populārajam Krievijas futbola komentētājam Konstantīnam Geničam (Ventspilī 14 spēles, 3 vārti), FIFA kategorijas arbitram Vladislavam Bezborodovam (48/27) un kluba pirmo sezonu uzbrukuma līderim Viktoram Voronkovam (48/21). Latvijas kausa finālā maijā Skonto stadionā parādījās kolorītais aizsargs Žans Pols Ndeki, un, kas zina, vai Žans Pols no Ventspils, kā dzied fani, neuzrodas arī šajā Zvaigžņu spēlē?

Deimants Bička, pirmais FK Ventspils kapteinis, kurš cēla virs galvas čempionu kausu, par 27. augusta maču: «Ļoti cienu šādas iniciatīvas. Tās liecina par to, ka klubs novērtē savu vēsturi un tradīcijas, atceras futbolistus, kuri dažādos gados šo vēsturi arī veidoja. Protams, ar prieku piekritu atbraukt. Satikties ar draugiem, ar kuriem pavadīju daudzus gadus – kas gan var būt labāks?! Ventspils bija ļoti nozīmīga vieta manā karjerā, jo pavadīju šeit sešus gadus! Kad tikai atnācu uz komandu, pat iedomāties ko tādu nevarēju, tomēr toreiz viss sakrita vislabākajā veidā: lielisks kolektīvs, laikam, labākais manā karjerā, bet spēlēju es gandrīz līdz 39 gadiem, mērķi, ambīcijas, puiši, treneri, līdzjutēji. Un arī pilsēta brīnišķīga: ģimenei vienmēr Ventspilī bija mājīgi un labi. Neapšaubāmi, Ventspils pirmais čempionu tituls 2006. gadā ir galvenais notikums manā dzeltenzilajā periodā. Kluba prezidents Jurijs Bespalovs pielika vienkārši titāniskas pūles, lai šis sapnis īstenotos dzīvē. Toreiz kļūt par Latvijas čempionu bija ļoti grūti, bet mēs to izdarījām, un tas bija pa īstam Sasniegums!

41 mačs FKV Latvijas čempionātā, 22 vārti. Trīskārtējs Latvijas čempions dzeltenzilo sastāvā, vārdu sakot - Sergejs Zangarejevs: «Ļoti priecājos, ka tāda ideja ir, ka tāds mačs būs un ka mani uzaicināja. Es atsaucos ar prieku! Gribas atkal redzēt pilsētu, ar kuru tik daudz kas saistīts. Mans neaizmirstamākais notikums, protams, ir mūsu pirmais zelts, jo tik ilgi mēs pēc tās uzvaras gājām! Vispār, uz drīzu tikšanos – bučus noteikti paņemšu, jo vajadzēs jau jaunatni kā nākas pavazāt!»

Aleksandrs Grubers par maču 27. augustā: «Man pazvanīja Andrejs Butriks, pastāstīja par tādu maču, es uzreiz piekritu atbraukt. Nedomājot! Būtu pat dīvaini neizmantot tādu brīnišķīgu iespēju atkal ieraudzīt Ventspili un vecos draugus! Mani divi gadi FKV bija brīnišķīgs laiks. Satiku daudz teicamu cilvēku, spēlētājus un trenerus. Priecāšos satikt visus, ar kuriem atrados ģērbtuvē, ar kuriem izgāju laukumā.»

Jubilejas svinības sāksies pulksten 16,  tajās būs ne tikai futbola spēle, bet arī konkursi, atrakcijas un dažādi pārsteigumi. Ieeja - bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 27.08.2017, 18:14:51

    Jauks pasākums futbolistiem un futbola cienītājiem!!!)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: