Ventspils Jātnieku sporta kluba (VJSK) sportistes piedalījās Zāģeru kausa sacensībās, kuras notika Kuldīgas novadā, Ivandes pagasta Zāģeros.

VJSK pārstāvēja trīs sportistes – Marta Ovčiņikova, Naomi Rozentāle, abas startēja ar ķēvi Antāri, un Adīna Fridrihsberga, kura startēja ar ķēvi Vankūvera.

Zāģera kausa sacensību galvenais mērķis ir popularizēt jāšanas sportu un bagātināt jauno jātnieku pieredzi, īpaši pievēršot uzmanību pareizai jāšanas tehnikai. Tāpēc VJSK sportistei Martai Ovčiņikovai pasniegtā Zemkopības ministrijas dāvana ar pateicību un sacensību galvenā tiesneša Daiņa Līvmaņa balva par tehniski pareizu jāšanas stilu un absolūtu kontaktu ar zirgu ir augsts pagodinājums. Marta Ovčiņikova maršrutu veica bez soda punktiem, saņemot īpašu balvu. Kā uzsver VJSK trenere Liene Fridrihsberga, tad pareizi iemācīta tehnika jau no pašiem pamatiem ir garants pilnvērtīgai sportista attīstībai nākotnē.

«Klubā mēs pievēršam lielu uzmanību pareizai jāšanas tehnikai. Veltām tai daudz laika un pūļu. Tas ir smags darbs, un reizēm ir nepieciešams simtiem atkārtojumu, līdz viena maza nianse ir noslīpēta un varam tikt tālāk. Tāpēc jūtos patiesi gandarīta, ka mūsu kluba sportistes tika uzslavētas par pareizu jāšanas tehniku un Marta saņēma tik īpašu balvu», – tā trenere Fridrihsberga.

Adīna Fridrihsberga ar ķēvi Vankūvera piedalījās distancē ar šķēršļu augstumu līdz 80 cm. 26 dalībnieku konkurencē Adīna un Vankūvera izcīnīja 4. vietu. Arī Adīna saņēma galvenā tiesneša Daiņa Līvmaņa piezīmi par pareizi izvēlētu jāšanas tehniku īpaši sliktos laika apstākļos, neapgrūtinot zirga lēcienu, tādējādi maršrutu veicot bez nogāztiem šķēršļiem. Jāpiezīmē, ka visu sacensību laiku lija lietus, kas ir īpaši bīstami kā zirgam, tā jātniekam, turklāt ķēvei Vankūverai šīs bija pirmās sacensības.

Uzrādot izcilu maršruta laiku, startēja Naomi Rozentāle ar ķēvi Antāri, tomēr viens gāzts šķērslis neļāva iekļūt godalgoto trijniekā.

«Jāšanas sports ir viens no grūtākiem sporta veidiem pasaulē. Jātniekam un zirgam ir jāiemācās strādāt kā vienotam organismam, un tas ir visgrūtākais», teica VJSK trenere Liene Fridrihsberga.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: