Dobeles mototrasē norisinājās Latvijas atklātā čempionāta 4. posms motokrosā. Veiksmīga diena izvērtās Ventspils motokluba Rodeo sportistiem.

Par dubultuzvaru parūpējās Kristers Drevinskis un Karels Kutsars MX2 klasē. Kristers bija sagatavojies augstākajā līmenī un trasē neatstāja nekādas cerības spēcīgākajiem igauņu un pašmāju sportistiem.

Trešais kopvērtējumā Aigars Leoks no MX Ādaži vienības. Savukārt MX1 klasē abos finālbraucienos neuzvarams bija Rodeo leģionārs Prits Ratseps, kurš no 5. vietas pirmajā aplī spēja apdzīt konkurentus un finišēt pirmajā vietā. Otrais brauciens Prītam izdevās lielisks jau no starta un finišā vinš iebrauca ar lielu pārsvaru par tuvākajiem sekotājiem Gertu Krestinovu un Tomu Macuku (ASRT komanda), kādā secībā sportisti ierindojās uz goda pjedestāla.

Jauniešu 65 cc klasē pēc traumas izārstēšanas Kristers Janbergs spēja izcīnīt 3. vietu pirmajā braucienā, bet otrajā tika piedzīvots kritiens un 6. vieta braucienā, kas kopvērtējumā deva 5. vietu un vajadzīgos punktus komandas ieskaitei.

Aleksis Araids stabili aizvadīja 85 cc klases braucienus un kopvērtējumā ierindojās 8. vietā. Komandu vērtējumā Rodeo sportisti iekļuva 2. vietā posmā, neskatoties uz to, ka bija izcīnījuši gandrīz maksimālo punktu summu un augstas vietas individuālajā vērtējumā.

Neliela nesaprašanās un skaidrojumi ar tiesnešiem atklāja patiesību par to, ka Moduls MX komanda izmantojusi Joker opciju, kas dubulto punktu summu vienā no izvēlētām ieskaites klasēm un izmantojama 1. reizi sezonā, tādējādi izcīnot 1. vietu posmā. Rodeo komanda šo iespēju vēl nav izmantojusi, atstājot to pēdējam 5. posmam, kas 24. septembrī norisināsies Cēsīs. 3 vietā Dobeles posmā ierindojās Rīgas ASRT vienība. Pēc aizvadītiem 4. posmiem Rodeo komanda saglabā līderpozīciju čempionātā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Rimich 23.08.2017, 10:35:05

    Veiksmi mūsu komandai Cēsu posmā!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: