Latvijas vīriešu lakrosa izlase šajā nedēļas nogalē izcīnīja uzvaru starptautiskā turnīrā "Ventspils Lacrosse". Turnīrā bez Latvijas valstsvienības piedalījās arī Nīderlande un Norvēģija, mājiniekiem svinot uzvaras abos mačos.

Latvijas izlase pirmajā mačā papildlaikā ar 12:10 pieveica Nīderlandi. Mājinieki spēli iesāka ātri, taču ilgu laiku nespēja noturēt pārliecinošu pārsvaru, bet pirmās divas ceturtdaļas izdevās noslēgt ar minimālu vadību - 4:3. Pēc lielā pārtraukuma trešā ceturtdaļa un ceturtās sākums aizritēja Latvijas zīmē, jo izdevās izvirzīties vadībā ar 10:6.

Tomēr spēles noslēgumā Latvija nespēja noturēt nīderlandiešu spiedienu, un pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 10:10. Papildlaikā iniciatīva piederēja Latvijas izlasei, kam izdevās gūt divus vārtus un nodrošināt uzvaru.

Šajā cīņā piecus vārtus Latvijas valstsvienības labā guva Artūrs Krastiņš.

Sestdien Latvija aizvadīja arī otro spēli, ar 11:8 pieveicot Norvēģiju. Vēl mača sākumā Latvija nonāca iedzinējos ar 0:4, bet pēc tam saņēmās un izcīnīja uzvaru. Trīs vārtus komandas labā guva Āris Goldšmits.

Tikmēr abu ārzemju komandu savstarpējā spēlē ar 10:9 uzvarēja Nīderlande.

Šis bija pirmais tik augsta līmeņa lakrosa turnīrs Ventspilī. Jāatzīmē, ka šī bija otrā reize, kad tikās šīs trīs komandas, jo iepriekšējā gadā pārbaudes spēles notika Oslo.

Latvijas vīriešu valstsvienībā 2014.gada pasaules čempionātā ierindojās 19.vietā, bet pērn Eiropas čempionātā izcīnīja devīto pozīciju.

Latvijā lakross pirmo reizi parādījās 1992.gadā kā šī sporta veida paveids interkross. Pirmie lakrosa treniņi tika uzsākti 2002.gada vasarā, bet gadu vēlāk jau tika sākti regulāri lakrosa treniņi vairākās Latvijas pilsētās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: