Sporta centrā Kleisti divas dienas notika Latvijas Republikas nacionālais čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Pieaugušo konkurencē divu dienu rezultātu summā jau septīto reizi uzvarēja Ģirts Bricis, šoreiz ar zirgu Dunau.

Abās sacensību dienās JSK Demora pārstāvēja 4 sportistu pāri. Ieskaites maršrutā I grupas ponijiem godalgoto 6. vietu izcīnīja Zoja Krisko ar poniju Feja, bet II grupas poniju maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 90 cm 3.vietu izcīnīja Anna Čakstiņa ar Veto. Amatieru maršrutā, spītējot sliktajiem laika apstākļiem, ļoti spēcīgam lietum un lieliem krusas graudiem, pirmo vietu izcīnīja Unda Egendorfa ar zirgu Lēdija un 2. vietu Artūrs Stonkus ar Leksija Lilū.

Otrā diena visiem sportistiem bija noteicošā, jo pēc maršruta veikšanas un vietas iegūšanas tika saskaitīti gūtie punkti un jātnieki sacentās par LR čempiona titulu. I grupas ponijiem godalgotā 6. vieta Zojai Krisko ar Feju, II grupas poniju konkurencē Annai Čakstiņai ar Veto maršrutā viens gāzts šķērslis un 3. vieta, bet kopvērtējumā Anna izcīnīja augsto 3. vietu, iegūstot kausu un medaļu.

Amatieru konkurencē Undai un Artūram pa vienam gāztam šķērslim, bet pirmās dienas uzvara un maksimāli iegūtie punkti, ļāva Undai Egendorfai ar zirgu Lēdija saglabāt uzvarētājas pozīciju un izcīnīt Latvijas Republikas čempiona titulu 2017 amatieru grupā.

«Pēc vairāku gadu pārtraukuma mūsu klubs atkal startēja LR čempionātā. Protams, bez pārdzīvojumiem un stresa neiztikām. Dienā bija +32 grādi, kas radīja papildus slodzi gan zirgiem, gan jātniekiem, bet, tuvojoties vakaram un mūsu amatieru maršrutam, sākās spēcīgas lietusgāzes. Es paspēju izlēkt pirmā un vēlāk bija jālec Artūram, bet spēcīgais lietus un lielie krusas graudi uz dažām minūtēm pārtrauca sacensības, liekot jātniekiem ar zirgiem slēpties zem kokiem. Turpinoties sacensībām, jātniekiem, kuri vēl nebija startējuši, bija papildus problēmas, jo zāles laukums bija slidens un nācās jāt daudz uzmanīgāk, lai nepaslīdētu. Kopumā esam gandarīti par saviem rezultātiem un apzināmies, ka pat laika apstākļi mums nav šķērslis!» – tā JSK Demora sportiste Unda Egendorfa.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    i 17.08.2017, 17:52:12

    Paldies Jums. Labs darbiņš padarīts. Lai veicas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: