Tāllēcēji Laumai Grīvā pasaules čempionātā Londonā pietrūka vien divu centimetru, lai tiktu pie trim finālā lēcieniem un sacensību kopvērtējumā viņai devītā vieta, kas ir Latvijas sportistu labākais sasniegums.

Lauma pirmo lēcienu veica ļoti cerīgu – 6,54 m – un pēc pirmā mēģinājuma bija piektā. Par līderi bija kļuvusi Darja Klišina no Krievijas (6,78 m), kas, tāpat kā citu šīs valsts pārstāve, startē zem starptautiskās federācijas karoga. Otrajā lēcienā viņa pielika vēl 10 cm, bet zaudēja līderes godu Ivanai Španovičai (Serbija) – 6,96 m. Grīva otrais lēciens netika ieskaitīts, bet trešajā viņā lēca 6,42 metrums.

Šajā lēcienu sērijā risinājās mums ļoti dramatiski notikumi. Britnija Rīza (ASV) veica 7,02 m tālu lēcienu un kļuva par līderi, bet par iekļūšanu finālistu astoņniekā noritēja jo sīva cīņa. Būdama ar divām nullītēm, trešajā lēcienā Loreina Jūdžena (Lielbritānija) aizlēca 6,72 m, bet Šanela Malone (Britu Virdžīnas) lēca nedaudz tālāk par Laumu – 6,57 m. Līdz pat pēdējam lēcienam ventspilniece vēl joprojām bija astotā, tomēr savu pēdējo iespēju izmantoja austrāliete Brūka Stratone – 6,67 m. Līdz ar to Laumai viņas trešajā pasaules čempionātā devītā vieta, kas ir viņas labākais sasniegums. Astotā ar 6,55 m bija Blesinga Okagbare no Nigērijas.

Kā vēlāk kļuva zināms, tieši Grīvas devītā vieta bija Latvijas sportistu labākais sasniegums šajā pasaules čempionātā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: