Pēc ilgāka pārtraukuma Virslīgas čempionāta maču savā laukuma aizvadīja FK "Ventspils" futbolisti, kas ar 3:0 pieveica tuvākos sekotājus "Metta/LU", nedaudz pietuvojoties pirmajam trijniekam. 

Priekšpēdējā vietā esošā ''Ventspils'' uzņēma pēdējās vietas īpašnieci ''Metta/LU''. Rīgas komandas uzvaras gadījumā ''Metta'' Ventspili nobīdītu uz pēdējo vietu, bet pretēja iznākuma gadījumā Ventspils mazliet atrautos no riska zonas.

Spēles ievadā bija vērojama līdzīga spēle, abām komandām apmainoties ar dažiem uzbrukumiem. Kādā no tiem ventspilnieks Eduards Tīdenbergs veica precīzu centrējumu Adelekem Akinjemi, kurš izpildīja labu sitienu ar galvu, tomēr mazliet garām vārtiem. Ventspils nedaudz vēlāk izveidoja ātru uzbrukumu. Piespēli pretinieku laukuma pusē saņēma Aleksejs Aleksejevs, kurš sev piesaistīja trīs ''Mettas'' futbolistus un padeva piespēli Akinjemi, kurš savukārt aizskrēja viens pret vienu ar Dāvi Ošu un precīzi sita bumbu tālajā stūrī – 1:0.

Pēc zaudētajiem vārtiem ''Metta'' nespēja aktivizēties un Ventspils turpināja vairāk kontrolēt bumbu. Rīgas klubam izdevās izveidot dažus pusmomentus, tomēr tas arī bija viss. Ventspils sastāvā tikmēr pretinieku vārtus turpināja apdraudēt Aleksejevs un Tīdenbergs, kuri veica dažus bīstamus sitienus pa Oša vārtiem.

Nedaudz vairāk kā piecas minūtes pirms puslaika beigām ''Ventspils'' sastāvā Tosins Aijeguns steidzās pretuzbrukumā, tomēr viņu brutāli nopļāva Sandis Dāvis Strods un nopelnīja dzelteno kartīti. Pēdējās minūtēs Ventspilij bija vairākas lieliskas iespējas palielināt rezultāta starpību un to varēja paveikt Akinjemi. Taču arī ''Metta'' gandrīz izlīdzināja, kad pēc centrējuma ar galvu garām mērķim sita Dāvis Indrāns.

Pēc pārtraukuma Ventspils turpināja krietni bīstamāk apdraudēt pretinieku vārtus. Kādā no epizodēm individuāli meistarīgi nospēlēja Tosins Aijeguns, kurš driblēja tuvāk pretinieku vārtiem un no metriem 25 izpildīja precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī, pārspējot Ošu un panākot 2:0. ''Mettai'' ar bīstamu izdevību veidošanu neklājās viegli.

Andra Riherta trenētajai komandai bija lieliska izdevība izlīdzināt rezultātu. Ventspils soda laukumā izcēlās pamatīga vētra, kad lielā burzmā sitienu izdarīja Kirils Ševeļovs, tomēr bumba pēc rikošeta atsitās pret vārtu stabu. Neiesit tu, iesit tev - pēc dažām minūtēm Ventspils aizskrēja uzbrukumā un pēc centrējuma bumbu soda laukumā uztvēra Aleksejevs un zibenīgi sita to vārtos – 3:0.

Atlikušajā spēles laikā ''Metta'' tā arī nesaņēmās un neguva arī goda vārtus. Spēle noslēdzās ar mača gaitai mazliet neatbilstošu rezultātu 3:0, kas "Ventspilij" ļāva atviegloti uzelpot un atrauties no pēdējās vietas par pieciem punktiem.

Vēl šajā kartā "Liepāja/Mogo" savā laukumā ar 2:1 pieveica "Riga FC", apsteidzot šo komandu Virsligas kopvērtējumā. Līderi ar 22 punktiem ir "Spartaks", par diviem punktiem mazāk ir "Liepāja/Mogo" un "Riga FC", 17 punkti ir jelgavniekiem, par vienu mazāk izcīnijuši RFS spēlētāji, "Ventspils" kontā tagad ir 14, bet "Metta/LU" - deviņi punkti. Jāpiebilst, ka komandām ir dažāds spēļu skaits. 

"Ventspils" nākamo maču aizvadīs 30. jūlijā, kad viesos tiksies ar "Riga FC". 

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    Bruns Svilis 25.07.2017, 09:56:59

    "Ventspils" uzvar un pietuvojas trijniekam:
    Nu skatās-vai glāze ir pustuksa vai puspilna.

  • -1
    keda 25.07.2017, 12:04:20

    Dainim sēru diena, vajag papukstēt drusku :)
    Ja spēļu skaits nav vienāds, tad jau tā arī ir? Faktiski viena uzvara līdz trijniekam, jo mazāk par vienu maču. Protams, tas vēl jāvinnē :)

  • -1
    Larijs Kukarans 25.07.2017, 22:45:03

    Nesaprotu,kāds ventiņiem sakars ar āfrikas,vai francijas(stānas) pēdas bumbas čempi?

  • 0
    Guntars Shenfelds 26.07.2017, 08:16:44

    >>>Larijam
    Gluži tāds pats ,ka basketbolā.Tur tikai afrikāņu vietā afroamerikāņi.
    P.S.
    5 punkti līdz pēdējai vietai un seši līdz trešajai.:)Neaizmirsīsim,ka atliktā spēle ir pret šī brīža līderiem un valsts čempioniem.Cerams,ka spēle pret Mettu kļuva par atspēriena punktu,lai skatītos uz augšu ar šī brīža paplucināto komandas sastāvu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: