Viļakā norisinājās Latvijas spēkavīru čempionāta 2. posms, kurā uzvaru svinēja preilēnietis Artis Plivda, bet ugālnieks Oskars Martužans bija trešais.

Sacensībās par uzvaru kopumā cīnījās septiņi atlēti: Sandis Ķiploks, Otomārs Skreija, Baltkrievijas talanti Aleksandrs Bulavko un Andrejs Bulavskis, Artis Plivda, Aivars Šmaukstelis un Oskars Martužans.

Kā ierasts, atlētiem bija jāmērojas spēkiem sešās disciplīnās. Pirmā no tām bija stafete, kas sastāvēja no diviem posmiem – 100 kilogramu smagu alus mucu nešanu katrā rokā un mucu mešanu augstumā. Visveiklākais šajā disciplīnā izrādījās ugālnieks Martužans, kuram tās izpilde prasīja vien nieka 51,36 sekundes. Par divām sekundēm no viņa atpalika Aivars Šmaukstelis (53,17 sekundes), bet trešā vietā ar 58,99 sekundēm Artis Plivda.

Otrajā vingrinājumā “Raidera celšanā” nepārspēts palika Šmaukstelis, paceļot to vienpadsmit reizes. Otrā vietā ar desmit paceltām reizēm Artis Plivda, bet trešais labākais rezultāts Otomāram Skreijam (astoņas paceltas reizes).

Mašīnas turēšanā lieliskus rezultātus uzrādīja Plivda, noturot to 50,83 sekundes. Aiz viņa otrajā pozīcijā ierindojās Aivars Šmaukstelis (34, 95 sekundes), savukārt apmēram par sekundi viņam piekāpās Otomārs Skreija (33,87)

Ceturtajā, šīs spēkavīru sezonas jaunumā, seifa vilkšanā no zemes pirmais atkal Plivda, paceļot to desmit reizes. Sudraba godalga Šmaukstelis, apstājoties pie deviņām reizēm. Savukārt trešajā vietā ar astoņām paceltām reizēm - Skreija.

Pirmspēdējā vingrinājumā vairoga nešanā starp spēkavīriem bija jūtama nokaitēta atmosfēra. Par pirmo vietu cīnījās Šmaukstelis un Plivda, bet pārējie atlēti vēlējās uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu. Savu spēku un varēšanu pierādīja Šmaukstelis, pieveicot vairogu 17, 43 sekundēs. Otrajā vietā ar 18,26 sekundēm Martužans, bet trešais labākais rezultāts Plivdam – 18, 56 sekundes.

Pēdējā, noslēdzošajā 2. posma vingrinājumā visātrākais izrādījās Plivda, kurš visus sešus Atlanta akmeņus uz statīva uzcēla 39,89 sekundēs. Otrajā vietā Oskars (44,91 sekundes), bet trešajā šoreiz Šmaukstelis (47,55 sekundes).

Pēc visu vingrinājumu rezultātu apkopošanas pirmo vietu sīvā cīņā izcīnīja Artis Plivda, uzrādot labāko sniegumu. Otrā vietā Aivars Šmaukstelis, bet trešā vieta Oskaram Martužanam, kurš pirmajā posmā dalīja sudrabu.

Vieta

Atlēts

Punkti

1.

Artis Plivda

37

2.

Aivars Šmaukstelis

37

3.

Oskars Martužans

31

4.

Otomārs Skreija

26

5.

Sandis Ķiploks

19

5.

Aleksandrs Bulavko

7

6.

Andrejs Bulavskis

4

Jau sestdien Kuldīgas svētkos turpināsies Latvijas čempionāta sezona, un šajā posmā uz starta izies abi mūspuses atlēti – Martužanam tas būs jau trešais spēkavīru čempionāta posms, bet Raivis Mudiciems, kuram šīs ir otrā sezona spēkavīru elitē, startēs arī savā otrajā šīs sezonas posmā. Sacensības risināsies Kuldīgas pilsētas estrādē un sāksies pulksten 12.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: