No 14. līdz 16. jūlijam Francijas pilsētas Bordo centrā izveidotajā trasē norisināsies Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā, kurā startēs 1773 sportisti, starp kuriem Latvijas izlases sastāvā būs arī divi ventspilnieki.

Latvijas jaunatnes izlases atlases kritērijus izpildīja un trenera Mika Puķīša vadītās izlases sastāvā iekļuva B16 grupas sportists Markuss Valdmanis un B15 grupas braucējs Rolands Pommers. Tāpat šajā izlasē būs pārstāvēti sportisti no klubiem “Ozolēni”, “Rīgas Favorīts/ RRS”, “Mārupe” un Augstas klases sportistu sagatavošanas centra. Eiropas čempionātā startēs arī citi sporta skolas Spars sportisti: Airisa Galiņa, Artis Zemrūķis, Matīss Mažrims, Mariss Mažrims, Miks Cīrulis trenera Jāņa Šķepera vadībā.

Latvijas pieaugušo izlasi, kurā iekļauti elites vīru un junioru meiteņu grupu sportisti, Eiropas čempionātā pārstāvēs Edžus Treimanis (“MŠA – Valmieras puikas”), Kristens Krīgers (“Mītavas kumeļi”/Jelgavas BJSS/Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs), Māris Štrombers (“MŠA – Valmieras puikas”), Vineta Pētersone (Smiltenes BJSS) un Vanesa Buldniska (“Mītavas kumeļi”/Jelgavas BJSS/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs). Izlases galvenais treneris – Ivo Lakučs.

Eiropas čempionāts startēs piektdien, kad par godalgām cīnīsies krūzeru grupu sportisti. Sestdien no pulksten 09.30 pēc vietējā laika (10:30 pēc Latvijas laika) sacensības uzsāks jaunāko grupu braucēji līdz 11 gadu vecumam.

Ar īpaši lielu interesi tiek gaidītas elites un junioru grupas sacensības, kas sestdien sāksies no pulksten 17:35 pēc Latvijas laika. Izšķirošie izslēgšanas braucieni sāksies no pulksten 18. Bez jau minētajiem pieaugušo izlases sportistiem, no Latvijas braucējiem elites grupā vīriem startēs Rihards Veide (“MŠA – Valmieras puikas”), Kristaps Vekša (“Ozolēni”/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs) un Helvijs Babris (“MŠA – Valmieras puikas”/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs).

Dāmu elitē uz starta redzēsim pērnā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieci Sandru Aleksejevu (“Tālava”), junioru konkurencē vīriem startēs arī Mikus Strazdiņš (“Tālava/ VBSS”) un vēl divi Augstas klases sportistu sagatavošanas centra pārstāvji - Vladimirs Boltiks (“Ozolēni”) un Filips Krists Rozītis (“Rīgas Favorīts/ RRS”).

Svētdien cīņu par Eiropas čempionāta godalgām uzsāks jauniešu un amatieru grupu sportisti. Sacensību sākums gaidāms pulksten 11, bet izšķirošie braucieni sāksies no pulksten 14:45 pēc vietējā laika.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    huligāns 12.07.2017, 15:53:24

    Šitos gan es nesaprotu, jā, zinu ,ka tas ir tradicionālais BMX .. Bet vai tad interesanti skatīties kā uz ātrumu tik brauc? BMX brīvajā stilā vismaz ir ko redzēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: