Beļģijas pilsētā Antverpenē notikušajās plašās vieglatlētikas sacensībās uzvaru tāllēkšanā sievietēm izcīnīja ventspilniece Lauma Grīva.

Labākajā mēģinājumā viņa sasniedza 6,52 metrus, kas ir viens no viņas labākajiem šīs sezonas rezultātiem. Tuvākā sekotāja amerikāniete Erika Bugerda tika apsteigta par diviem centimetriem, bet bronzas godalgu izcīnīja Rio olimpisko spēļu čempione septiņcīņā Nafisatu Tiama, kam vēl par centimetru tuvāks lēciens.

Laumai šovasar jau vairākas reizes izdevies lēkt 6,50 metru robežās, taču, lai kvalificētos pasaules čempionātam, rezultāts vēl jāuzlabo, tāpēc tiek meklētas iespējas jauniem startiem. Kvalificēties sezonas lielākajiem mačiem var līdz 23. jūlijam.

Savukārt Dimanta līgas posmā deviņu šķēpmetēju konkurencē Madara Palameika ar 60,91 metru metienu, kas tika sasniegts jau pirmajā mēģinājumā, izcīnīja astoto vietu. Uzvarētāja ar pēdējo metienu līgas kopvērtējumā (21 punkts) ir horvātiete Sāra Kolaka, bet Madara ar sešiem punktiem ir astotā.

Aktīvi turpina startēt kārtslēcējs Mareks Ārents, tiekot pie vēl vienas uzvaras Somijā. Šoreiz panākumam sacensībās Kāvi pilsētā pietika ar 5,35 m augstu lēcienu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: