Basketbola klubs Ventspils šodien paziņoja, ka komandu nākamajā sezonā vadīs pašmāju speciālists Roberts Štelmahers, kurš pirms tam jau trīs sezonas bijis pie ventspilnieku stūres.

Tas, ka tiks meklēts jauns galvenais treneris, kļuva skaidrs pēc tam, kad Ventspils pavisam bezzobaini aizvadīja LBL finālsēriju, ar 0:4 piekāpjoties VEF. Jau vasaras sākumā tika izsludināts, ka darbu turpina komandas ilggadējais ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics, taču turpmāk sastāva komplektācija vairāk tiks uzticēta galvenajam trenerim. Tā kā līdz pat šīs nedēļas sākumam tāds oficiāli netika izsludināts, arī par sastāvu daudz jaunumu nav – tikai ar mīnus zīmi.

Pirmdien klubs oficiāli apstiprināja, ka Ventspilī atgriežas Roberts Štelmahers, kurš bija ar komandu no 2012. līdz 2015. gada sezonai, pa reizei ar to kļūstot par Latvijas un Baltijas čempionu. Lai gan pastāvēja iespēja, ka Štelmahers turpina darbu, galu galā ventspilnieki izvēlējās pieredzējušāko Kārli Muižnieku, taču pie ievērojamiem panākumiem viņa vadībā tomēr netika. Štelmahers aizpagājušās sezonas vidū kļuva par Valmiera/Ordo galveno treneri un aizveda komandu līdz tās pirmajam čempionu titulam. Aizvadītajā sezonā Polijā ar Czarni Slupsk iekļuva izslēgšanas spēlēs un no tālākās cīņas izsita regulārās sezona uzvarētājus Anwil. Tālāk gan sekoja divas zaudētas sērijas un ceturtā vieta. Līgums ar Štelmaheru noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju pagarināt to vēl uz vienu.

Gluži tāpat kā pagājušajā sezonā, Ventspils nākamajā atkal startēs gan LBL, gan FIBA Čempionu līgā, kurā turklāt jau iekļauta pamatturnīra komandu skaitā. 11. jūlijā notika apakšgrupu izloze.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    karlito 10.07.2017, 13:18:13

    Ja ne labāk,tad savādāk! Varbūt šoreiz izdosies!

  • -1
    еs 13.07.2017, 16:12:00

    Cerams, ka vairs nebūs negatīvisma pret tiesnešiem un saviem spēlētājiem (2014/15 sezonā dažreiz bija traki)...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: