Ar negaidītu Latvijas izlases uzvaru Amsterdamā noslēgusies Eiropas kausa izcīņā 3x3 basketbolā, un šo panākumu kaldināt palīdzēja arī ventspilnieks Kārlis Lasmanis.

Latvijas kvartets Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars turnīra reitingā bija septītajā vietā, bet ar vienu uzvaru un zaudējumu prata iekļūt astoņu labāko komandu skaitā. Pēc tam ar 17:12 tika pieveikta Francijas izlase un sasniegts pusfināls, kur pretī stājās pašreizējie pasaules čempioni serbi. Lai gan mača gaitā mūsējie zaudēja arī 6:10, šis deficīts tika atspēlēts un panākts papildlaiks, kurā Lasmanis realizē uzvaru nesošu tālmetienu (šajā basketbola paveidā tas ir 2 punktu vērts) – 19:17 un iekarots fināls!

Titula cīņā pretī nāca tā brīža kausa turētāji slovēņi, kuriem latvieši bija piekāpušies apakšgrupas spēlē. Vadība mačā vairākas reizes mainījās, līdz pēdējās minūtēs uz tablo iestrēga rezultāts 13:13. Ar diviem soda metieniem to izkustināja Miezis, bet pēc sāncenšu nesekmīga tālmetiena pie sodiņiem tika arī Krūmiņš, iemetot vienu. Slovēņi no perimetra meta garām vēlreiz, un finālā pēdējās sekundēs jau varēja sākties Latvijas izlases svinības – uzvara 16:13!

Pusfināla uzvaras groza autors Lasmanis finālā guva sešus punktus, bet rezultatīvākais ar septiņiem bija Miezis, kurš arī tika atzīts par visa finālturnīra vērtīgāko spēlētāju. Trešo vietu izcīnīja Ukraina, pasaules čempionus serbus atstājot bez medaļām. Par kausa ieguvējām sieviešu konkurencē kļuva Krievijas basketbolistes.

Jāpiebilst, ka 3x3 basketbols iekļauts olimpisko sporta veidu programmā un paredzam, ka 2020. gadā piedzīvos debiju Tokijas spēlēs.

3x3 Eiropas kauss

  1.     Latvija
  2.     Slovēnija
  3.     Ukraina
  4.     Serbija
  5.     Francija
  6.     Krievija
  7.     Nīderlande
  8.     Spānija
  9.     Šveice
  10.     Turcija
  11.     Ungārija
  12.     Čehija

Kārļa Lasmaņa uzvaras metiens pusfinālā

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ozols 11.07.2017, 07:46:51

    Man patika vēl ļoti,kad kausu pacēla , mūsu puišu izpildījums bija super ! Visiem bija jautri ! :) Kārli ! Jūs esiet malači !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: