8.jūlijā plkst. 12:00 Jūras svētku laikā, Ostas ielas promenādē uz centrālās skatuves Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Lembergs sveiks svarcēlājus Rebeku Kohu, Ritvaru Suharevu un treneri Eduardu Andruškēviču par panākumiem pasaules junioru čempionātā svarcelšanā.

Otrs sportistu treneris Viktors Šcerbatihs tiks sveikts vēlāk, jo kopā ar jaunajiem svarcēlājiem atrodas Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes sacensībās.

Ventspils augstas klases atbalsta programmas sportisti Rebeka Koha un Ritvars Suharevs treneru Eduarda Andruškēviča un Viktora Ščerbatiha vadībā jūnijā Tokijā piedalījās pasaules junioru čempionātā svarcelšanā, kur Rebeka kļuva par čempioni, bet Ritvars ierindojās 4.vietā.

Riodežaneiro Olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēja, Eiropas vicečempione un Ventspils pašvaldības atbalstītā sportiste Rebeka Koha pasaules junioru čempionātā svarcelšanā svara kategorijā līdz 58 kilogramiem raušanā pacēla 99kg, bet grūšanā 120kg, kas summā deva 219 kilogramus, par vienu kilogramu apsteidzot sacensību galveno favorīti ķīnieti Čunjaņ Janu. Visi trīs sportistes sasniegtie rezultāti ir jauni personiskie un valsts rekordi.

Ritvars Suharevs svara kategorijā līdz 77 kilogramiem raušanā pacēla 154kg, bet grūšanā 180kg, kas summā deva 334 kilogramus. Raušanā sportists ieguva mazo bronzas medaļu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: