Izraēlas pilsētā Telavivā notika Eiropas čempionāts komandām otrajā līgā. Latvijas izlase pēc 40 disciplīnām ar 258 punktiem ierindojās sestajā vietā 12 komandu konkurencē.

Izlases sastāvā tika iekļauti vairāki ventspilnieki un Ventspils augstas klases atbalsta programmas sportisti. Kopumā Latvijas izlases sastāvā startēja 35 vieglatlēti.

Lielisku rezultātu 400 metros vīriešiem sasniedza Jānis Leitis, kurš distanci veica 45.60 sekundēs un bija otrais, labojot Latvijas rekordu, kas līdz šim bija 45,88 sekundes. 200m skrējienā Jānis finišu sasniedza pēc 21.13 sekundēm, uzrādot ceturto labāko rezultātu.

Kārtslēkšanā Mareks Ārents pārvarēja 5.30 metrus un ierindojās ceturtajā vietā, bet sievietēm Ilze Bortaščenoka ar pirmo piegājienu pārvarēja 3,80 metrus, tomēr četru metru atzīme viņai bija neaizsniedzama. Tādējādi viņa palika sestā.

Māra Grīva trīssoļlēkšanā ar 13,41 metru ierindojās ceturtajā vietā, bet tāllēkšanā, labākajā mēģinājumā sasniedzot 6.26 metrus, ieņēma sesto vietu.

Šķēpmešanā Rolandam Štrobinderam neizdevās tas labākais starts - 75.59 metri un ceturtā vieta, bet šķēpmešanā sievietēm Gundega Grīva ar 50,29 metriem bija devītā.

Komandu kopvērtējumā ungāri uzvarēja ar 372.5 punktiem, otrā vieta Slovākijai ar 306.5 punktiem, bet labāko trijnieku noslēdza Lietuva (298.5).

Eiropas komandu čempionāts kopš iepriekšējām sacensībām pārgājis uz divu gadu ciklu. Iepriekšējā čempionātā Latvija piedalījās pirmajā līgā, bet nenosargāja vietu tajā. Pats augstākais līmenis ir Superlīga, kas šogad notiks Francijā, pirmo līgu uzņems Somija, otro līgu Izraēla, kamēr trešās līgas sacensības notiks Maltā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: