Basketbola klubs „Ventspils” paziņojis, ka tiks izmantota iespēja vēlreiz piedalīties FIBA Čempionu līgā. Tāpat kluba biedru kopsapulcē nolemts turpināt sadarbību ar ilggadējo valdes priekšsēdētāju Ralfu Pleinicu.

Pirms gada izveidotajā FIBA Čempionu līgā Latvijai ir viena vieta, ko sākotnēji tiesības ieņemt ir valsts čempionei. „VEF Rīga” paziņoja par atteikšanos no šīs iespējas, bet otro vietu LBL ieguvusī „Ventspils” šodien nolēmusi to izmantot. „Ventspils” to darīs otro gadu pēc kārtas, kad arī pieteicās Čempionu līgai pēc citu komandu – Valmieras un VEF – atteikumiem.

Tāpat „Ventspils” biedru kopsapulcē pieņemts lēmums turpināt sadarbību ar valdes priekšsēdētāju Ralfu Pleinicu. Viņa līgums ar komandu bija noslēdzies, bet kluba biedru iepriekšējā sapulcē devītajā jūnijā tika izteikts aicinājums Pleinicam sagatavot kluba darbības redzējumu nākamajiem gadiem.

Līgums ar „Ventspili” uz vēl vienu sezonu ir galvenajam trenerim Kārlim Muižniekam, taču klubs pavēstījis, ka nākamajā nedēļās piedāvās plašāku informāciju par nākamās sezonas sastāva komplektāciju un treneru sastāvu.

Šodienas kopsapulcē arī apstiprināti nākamās sezonas „Ventspils” mērķi – tiks tēmēts uz LBL zelta medaļām, kā arī iekļūšanu Čempionu līgas nākamajā kārtā. Aizvadītajā sezonā Ventspils izcīnīja piekto vietu grupā un iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur jau pirmajā kārtā ar divu punktu starpību divu spēļu summā tika zaudēts Venēcijas komandai.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    еs 16.06.2017, 15:34:24

    Nu tad jānovēl veiksme sastāva komplektācijā - lai Čempionu līgu sagaidītu ar nokomplektētu sastāvu, tajā skaitā ar diviem labiem saspēles vadītājiem un diviem labiem centriem.

  • -1
    keda 16.06.2017, 16:02:02

    Jā, centru jautājums pēdējos gados... Vispirms, lai veicas dabūt treneri, kuram tiešām netrūks motivācijas strādāt un kurš aizraus arī pārējos. Eh, interesantai vasarai jābūt.

  • -4
    Latvija pāri visām! 16.06.2017, 16:36:30

    Labi, ka neesmu basketbola fans...

  • 0
    karlito 16.06.2017, 17:52:48

    Pleinicam tiek dots liels uzticības kredīts,ceru kā šogad ''ziepes'' nesavārīs ar sastāvu,cik tad var katru gadu uz viena un tā paša grābekļa kāpt..!

  • 0
    еs 21.06.2017, 11:00:04

    BKV treneris būs Gedimins Petrausks? ( http://www.krepsinis.net/naujiena/g-petrauskui-viliojantis-latvijos-grandes-pasiulymas/274986 )
    Tiesa, cits portāls apgalvo, ka viņš trenēs Utenas ''Juventus'' ( https://www.basketnews.lt/news-110704-gediminas-petrauskas-pagrindinis-kandidatas-perimti-juventus-vaira.html )

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: