3. un 4. jūnijā Futbola stadionā Katoļu ielā notiks Latvijas lakrosa čempionāta finālspēles, kurās sacentīsies četras labākās vīriešu komandas.

Ventspils laukumā lakrosa čempionāta spēles risinājās arī iepriekšējās divās sezonās, turklāt šeit veiksmīgi notika arī Latvijas lakrosa izlases kandidātu treniņnometne, tāpēc sportisti izteikuši vēlmi Ventspilī atgriezties. Sportistiem labvēlīgo apstākļu dēl Latvijas lakrosa federācija arī šogad čempionāta finālspēles un izlases kandidātu treniņnometni rīko tieši Ventspilī.
Sestdien, 3. jūnijā spēkiem mērosies:
plkst. 12:00 komandas Druva Dynamite un Mītava/LLU
plkst. 14:00 komandas Archer Lacrosse un Riga Griffins
Svētdien, 4. jūnijā spēlēs:
plkst. 11:00 komandas Riga Griffins un Mītava/LLU
plkst. 13:00 komandas Druva Dynamite un Archer Lacrosse
Svētdien, 4.jūnijā ap plkst. 15:00 notiks svinīga apbalvošana

Taču čempionāta finālspēles ir tikai sākums lakrosa sezonai Ventspilī - no 18. augusta līdz 20. augustam Ventspilī norisināsies starptautisks lakrosa turnīrs Ventspils kauss, kurā Latvijas vīriešu lakrosa izlase mērosies spēkiem ar Norvēģijas un Nīderlandes vīriešu lakrosa izlasēm, kā arī Anglijas dienvidu reģiona klubu izlasi. Šāda mēroga lakrosa pasākums Latvijā vēl nav noticis.

Latvijā pašlaik darbojas 4 vīriešu lakrosa komandas un 3 sieviešu lakrosa komandas. Ik gadu no vadošajām komandām tiek atlasīti kandidāti iekļūšanai Latvijas lakrosa izlasē, kas pārstāv valsti Eiropas un Pasaules čempionātos. Kā jau minēts iepriekš, arī šī gada Latvijas vīriešu lakrosa izlases kandidātu atlases nometne tiks rīkota Ventspilī, tā tiek organizēta, lai izveidotu izlasi 2018. gada pasaules čempionātam, kas norisināsies Izraēlā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: