Ventspils Piedzīvojumu parkā notika Latvijas čempionāta petankā sieviešu dubultspēlēs noslēdzošās spēles, kurās sekmīgākās izrādījās mājininieces.

Sacensību pirmajā posmā, kas notika ziemā, petankas spēlei Ādažos pielāgotās telpās, piedalījās 15 komandas, no kurām Ventspilī cīņu turpināja 11. Tās pārstāvēja sporta klubus Upesciems, Boule, JRFPC Upesciema Warriors, Petanks Ērģeme, Rīgas petanka un Ventspils Kērlinga klubu.

Pirmajā posmā uzvarēja Upesciema komanda Ginta Miglāne/Laura Miglāne, taču ventspilniecēm saglabājās labas iespējas divu posmu kopvērtējumā savās mājās cīnīties par zelta medaļām. Starp pretendēnēm vispirms jau bija Ādažu posma otrās vietas ieguvējām Agitai Puriņai un Evitai Viļumovai, kā arī trešo labāko rezultātu sasniegušās pagājušās sezonas Latvijas čempiones Eva Martinsone un Aida Pētersone.

Ventspilī dalībnieces aizvadīja septiņas spēles pēc Šveices sistēmas, bet pirmās spēles pretinieks tika noteikts atbilstoši čempionāta pirmā posma rezultātiem. Puriņa un Viļumova, zaudējot tikai vienu spēli savām sīvākajām pretiniecēm sporta kluba Upesciems pārstāvēm Gintai un Laurai Miglānei, ar vienādu vietu summu, bet labāku koeficientu, spēja izcīnīt pirmo vietu gan 2. posmā, gan čempionāta kopvērtējumā. Spēcīgais Upesciemas duets finišēja otrajā vietā, bet trešo vietu gan posmā, gan kopvērtējumā izcīnīja Pētersone un Martinsone.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: