Ventspilnieks, “Ventspils Kikboksa Leģiona” sportists Raimonds Martinovskis cīnījās 23. Pasaules kausā kikboksā 2017, WAKO versijā un sava trenera Sergeja Deņisova vadībā izcīnīja augsto 2.vietu, uz mājām atvedot sudrabu.

Raimonds startēja K-1 disciplīnā, svara kategorijā līdz 81 kg.

Cīņā par iekļūšanu finālā Raimonds tikās ar sportistu no Izraēlas. Ventspilnieks parādīja labu rezultātu, neļāva pretiniekam veikt uzbrukumus un guva punktus. Rezultātā visi trīs raundi aizvadīti ar pārliecinošu pārsvaru un izcīnīta vieta finālā.

Finālā, 21.maijā, Raimondam bija jācīnās ar pašreizējo Pasaules un Eiropas čempionu no Ukrainas, titulētu sportistu ar daudzu gadu pieredzi. Kaut arī abu cīņa tika aizvadīta līdzvērtīgi un labi momenti un iespējas uzvarēt bija kā Ukrainas pārstāvim, tā ventspilniekam, tiesneši pēc punktiem uzvaru piešķīra ukrainim. Bet Raimondam – Pasaules kausā izcīnīts sudrabs, augstā 2.vieta.

Raimonds: “Vēlējos pateikt lielu paldies Ventspils pilsētas pašvaldībai par lielisko iespēju piedalīties Pasaules kausā. Te ieguvu nenovērtējamu pieredzi. Milzīgs paldies arī manam trenerim - Sergejam Deņisovam, bez kura tas viss nebūtu izdevies. Un, protams, paldies maniem tuviniekiem, kuri atbalstīja – man jūsu atbalsts bija ļoti svarīgs. Gan jau ar ukraini vēl kaut kad tiksimies!”

Treneris Sergejs Deņisovs: “Raimondam tas bija nopietns pārbaudījums - gan psiholoģisks, gan fizisks. Viņš piekāpās tikai par 3 punktiem esošajam Eiropas un Pasaules čempionam. Tikai 3 punkti. Vienīgais, par ko es kā treneris pārdzīvoju - lai tikai nebūtu traumu. Lai cik banāli tas neizklausītos, vienīgais, ko es gribēju, lai tikai Raimonds rokas turētu pie galvas, jo tik pieredzējis pretinieks varēja izmantot katru izdevību, lai cīņu izbeigtu ar nokautu. Bet tas pretiniekam neizdevās. Raimonds ne tikai bija spējīgs pretoties uzbrukumiem, bet arī parādīja labu cīņu. Diemžēl ir zaudējums, bet mēs ieguvām neaizvietojamu pieredzi, kas turpmāk spēlēs mūsu labā.”

Sportisti ir gatavi jaunām cīņām: “Dzīve neapstājas, kikboksa dzīve it īpaši. Noskaņojums ir labs, un Raimonds ir gatavs jauniem startiem, lai pierādītu savas spējas. Atliek nedaudz piestrādāt pie kļūdām. Viņš jau tagad morāli ir gatavs iekarot jaunas virsotnes! Bija plānots, ka kārtējais pasaules čempionāts novembrī notiks Brazīlijā, bet ir izmaiņas, un tas tiks rīkots Budapeštā. Līdz tam ir starpposms - Eiropas čempionāts, kas notiks septembrī. Protams, paldies līdzjutējiem un atsevišķa pateicība Ventspils pilsētas domei un Sporta pārvaldei, bez kuru atbalsta nebūtu iespējas piedalīties šajos aizraujošajos kikboksa svētkos, citādi šo pasākumu nosaukt nevaru!” piebilst S.Deņisovs.

Raimonda sniegums ir ļoti augsts. Sportists ar kikboksu nodarbojas vien 3,5 gadus, bet šo gadu laikā uzrādīti augsti sasniegumi kā Latvijas, tā starptautiska līmeņa sacensībās. Ar katru aizvadīto cīņu sportists progresē un kļūst spēcīgāks.

23. Pasaules kausu kikboksā 2017, WAKO versijā ir augsta līmeņa un nopietnas starptautiskas sacensības. Dalībnieku skaits bija iespaidīgs – sacensībās piedalījās 2467 sportisti no 39 valstīm visās astoņās kikboksa disciplīnās (K-1, low-kick, light-contact, full-contact, kick-light, muzikālās formas, pointfighting un komandu cīņas).

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Sergejs Denisovs 23.05.2017, 12:55:55

    Ventspils Kikboksa leģions ir sporta klubs (kikbokss, taibokss, K-1), kurš darbojas jau 13 gadus. Klubā trenējas gan vīrieši, gan sievietes. Bez vecuma ierobežojuma, sākot no 8 gadiem.

    Kluba biedri ar labiem panākumiem regulāri startē vietēja, Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās. Klubā sporto ne tikai profesionāļi, bet arī iesācēji. Tas ļauj ikvienam nodarboties gan ar sportu, gan uzlabot savu fizisko formu.

    Nodarbības notiek OC „Ventspils”, boksa zālē.
    Nodarbību maksa : berniem - 20 EUR/mēn.
    Nodarbības arī vasarā.

    Nodarbību laiki:
    Otrdienas 18:15
    Ceturtdienas 18:15
    Sestdienas 14:00

    INFO: 29 777 416

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: